Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvé zápasy na novom štadióne v Košiciach by sa mohli odohrať na jar 2019

V Košiciach by mal vyrásť nový futbalový štadión. Po rokoch sa v metropole východu Slovenska rozhýbali práce na jeho výstavbe.

23.03.2017 12:47
DAC Aréna Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

Podľa správy na webe profutbal.sk, odvolávajúc sa na informáciu portálu tvkosice.sk, aktuálne sa pracuje na úkonoch, ktoré majú zabezpečiť prípravu územia na to, aby sa v budúcom roku mohla začať samotná stavba jednotlivých konštrukcií hľadísk a pod.

Stavenisko prevzal dodávateľ pred 16 mesiacmi, keď sa začali prípravné práce pre archeologický prieskum daného územia. Podľa zmluvy má byť stavba dokončená v roku 2020, prvé zápasy by sa však na novom košickom štadióne mohli odohrať už v prvej polovici roka 2019.

„Zmluvný termín zrealizovania prvej etapy nie je ohrozený. Naopak, myslím si, že to stihneme a potom sa uvidí, aké budú ďalšie termíny. My dobudujeme štadión v ďalších etapách tak, aby sa mohla cieľová kapacita vyšplhať na viac ako 13 000 divákov,“ priblížil pre TV Košice Jozef Marko z košického magistrátu. Dodanie návrhu a stavebné práce by mali stáť 18,5 milióna eur bez DPH.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ligové futbalové štadióny