Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajskej Strede pribúdali rýchlejšie diváci ako body

Po prehre futbalistov Ružomberka v Žiline zostali v najvyššej súťaži už iba dve mužstvá, ktoré ešte nenašli na jar premožiteľov.

20.03.2017 15:30
DAC Dunajská Streda Foto: ,
Hráči DAC Dunajská Streda so svojimi fanúšikmi.
debata

Slovan je aj po zaváhaní so Zlatými Moravcami-Vrábľami (1:1) najúspešnejším tímom v tomto roku. V jarnej časti získal v piatich zápasoch 13 bodov, o štyri viac ako druhý Ružomberok, ktorý však odohral o jedno stretnutie navyše (odložený súboj z decembra s Michalovcami).

Aktuálne najdlhšiu šnúru bez prehry však ťahajú futbalisti DAC Dunajská Streda. Bezgólová remíza s Trnavou ju natiahla na deväť stretnutí. Tím zo Žitného ostrova naposledy podľahol na Pasienkoch (0:1), čo bolo ešte vlani 6. novembra. Napriek tomu nemôže byť úplne spokojný. Až sedem zápasov v tejto ligovej sérii odohrali Dunajskostredčania na domácom ihrisku a žičlivé prostredie naplno nevyužili.

V dunajskostredskom hľadisku pribúdajú zápas čo zápas diváci: 3777 (Zlaté Moravce), 4532 (Prešov), 5045 (Ružomberok), 5152 (Žilina) a naposledy 6008 (Trnava). Už teraz je isté, že aj v najbližšom súboji bude táto stúpajúca krivka pokračovať. DAC po reprezentačnej prestávke 8. apríla privíta Slovan a v hľadisku bude 6839 divákov. Potom už ich počet nebude rásť. Aktuálne sa totiž do hľadiska nového, ale ešte nedokončeného štadióna viac divákov nezmestí. Stretnutie so Slovanom je už desať dní vypredané…

Napriek zvyšujúcemu sa záujmu body na konte naskakujú v menších počtoch, ako v klube očakávali. V porovnaní s jeseňou Dunajská Streda poskočila v tabuľke o jedinú priečku. V troch uplynulých domácich stretnutiach vybojovala vždy len bod a uplynulú nedeľu nestrelila do trnavskej siete ani gól. Na novom štadióne sa DAC v ligovom zápase stalo vôbec prvý raz, že neskóroval. Zažil to však zopár dní predtým aj v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe, keď vo štvrťfinále vypadol senzačne s druholigovým Popradom (0:1).

„Som nahnevaný, mali sme niekoľko dobrých šancí, ale gól sme nestrelili,“ komentoval dunajskostredský tréner Csaba László. „Boli sme svedkami fantastickej atmosféry, v ktorej sme však nedokázali vyhrať. V kabíne som hráčom povedal, že musíme urobiť viac, ak chceme zvíťaziť.“ Predstavitelia klubu na prahu jarnej sezóny ohlásili cieľ – postup do európskej súťaže. Ten ešte nie je stratený, ale pomaly sa rozplýva. Po zlyhaní v domácom pohári už zostala mužstvu nádej na jeho splnenie len v lige, ale v nej na tretie, postupové miesto stráca dvanásť bodov a šesť na štvrté, ktoré za istých okolností môže takisto ešte znamenať zisk miestenky do Európskej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga