Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chalani už potrebovali víťazný pocit, vravel Žilinčan Guľa

Futbalisti MŠK Žilina domácim víťazstvom nad MFK Ružomberok 3:1 v sobotňajšom dueli 24. kola Fortuna ligy majú na čele tabuľky najvyššej súťaže opäť sedembodový náskok pred ŠK Slovan Bratislava, ktorý na Pasienkoch prekvapujúco zaváhal s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (1:1).

19.03.2017 14:49
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Triumf žilinského mužstva pod Dubňom sa však nerodil ľahko: po bezgólovom prvom polčase trafil hosťujúci Tomáš Ďubek z priameho kopu do ľavej žrde a odrazenú loptu poslal Peter Maslo hlavou do brvna.

Pravidlo nedáš – dostaneš platilo aj tentoraz a po hodine hry útočník MŠK Samuel Mráz otvoril skóre.

„Predovšetkým pre mužstvo bol tento úvodný gól veľmi dôležitý, aby sme dostali na kopačky pokoj v koncovke. Už v prvom polčase tam boli náznaky, no nepadlo nám to. Som rád, že som pomohol presným zásahom, ktorý nakopol celý tím,“ cituje oficiálna internetová stránka klubu 19-ročného mládežníckeho reprezentanta S. Mráza, ktorý prišiel do Žiliny pred jarnou časťou z FK Senica:

„Víťazstvo sme potrebovali aj na to, aby sme nemysleli na predchádzajúce zápasy a znova sa mohli odraziť a sústrediť sa na to, čo nás čaká.“

Keď zvýšil Miroslav Káčer bombou na 2:0, zdalo sa, že je rozhodnuté. Hráči Ružomberka, ktorí dovtedy v piatich jarných ligových vystúpeniach neprehrali (bilancia: 2 – 3 – 0), však nerezignovali a stopér Ján Maslo v 79. min perfektne zakrútil priamy kop a privodil drámu.

Posledné slovo si však zobral na svoje plecia najlepší kanonier Fortuna ligy Filip Hlohovský a v nadstavenom čase 17. gólom v tejto ligovej sezóne spečatil výsledok. „Z pohľadu psychiky to bolo veľmi dôležité víťazstvo. Chalani potrebovali cítiť a opäť zažiť, že vedia vyhrať zápas a je jedno, po akom priebehu. V sobotu to bolo v druhom polčase, o to viac si ceníme tri body,“ hodnotil duel na klubovom webe tréner MŠK Žilina Adrián Guľa a pokračoval:

„Už počas polčasovej prestávky sme prízvukovali hráčom, aby zhodili zo seba nervozitu. Neboli sme príliš presní, ružomberský súper nás takticky pokrýval. Celé to bolo o pokoji v práci s loptou, ktorý prišiel s gólmi, hráči následne ‚lietali‘ po ihrisku. Stále sa učia hrať pod drobnohľadom, že doma potrebujú vyhrávať a navyše nejakým spôsobom hry. Individuálne išli všetci chalani na maximum svojich síl, oceniť treba Mira Káčera, ktorý okrem gólu odviedol penzum práce. Klobúk dolu pred obrancom Martinom Králikom, ktorý so zlomeným nosom odohral výborný zápas. Len za hranicou komfortu máte šancu uspieť.“

Futbalisti Žiliny pred súbojom proti Ružomberku získali v štyroch jarných vystúpeniach iba päť bodov z tucta možných (bilancia: 1 – 2 – 1), do soboty „stopercentný“ ŠK Slovan Bratislava sa začal nebezpečne doťahovať a skresávať manko, ktoré však teraz znova narástlo na sedem bodov.

„Pre celé mužstvo je výborná správa, že sa dá uspieť, aj keď sa necítite najlepšie,“ uviedol kouč MŠK Adrián Guľa a dodal: „Chalani teraz prejdú v reprezentáciách na iné myšlienky, podstatné je, aby na sebe naďalej pracovali. Po pauze musíme byť opäť nachystaní na poctivý tréningový proces.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok