Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dostal dobrú správu. Využil ju

Remíza v šlágri uplynulého kola najvyššej futbalovej súťaže Podbrezová - Žilina (2:2) zahrala do kariet bratislavského Slovana, ktorý sa drží medzi týmto tímami na druhom mieste tabuľky.

06.03.2017 15:30
Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť hráčov Slovana.
debata

Podbrezovej sa vzdialil a Žiline sa priblížil. „Naši priami konkurenti vo vzájomnom zápase remizovali, čo je pre nás dobrá správa,“ priznal bratislavský tréner Ivan Vukomanovič.

Žilinčania stále jasne vedú, lenže ich punc suverenity z jesene po troch jarných stretnutiach stratil trochu z lesku. V troch tohtoročných zápasoch prišli už o bezmála rovnaký počet bodov ako za celú jeseň. V nej mužstvá odohrali devätnásť kôl. Aj po nedeli majú však všetko vo svojich rukách. V zostávajúcich desiatich stretnutiach si môžu dovoliť ešte aj malé zakopnutia, ale už je isté, že len z jesenného úspešného zberu nevyžijú.

Nechýbalo veľa a Žilina mohla v Podbrezovej opäť prehrať. „Mrzí ma, že sme zo štyroch gólov strelili tri, ale nestačilo nám to na víťazstvo, ktoré by sme si zaslúžili. Z toho som sklamaný. Boli sme blízko k tomu, aby sme boli veselší,“ povzdychol si podbrezovský tréner Marek Fabuľa. Hostia vyrovnali až v záverečnej štvrťhodine, ale pomohli im aj domáci, ktorí si nešťastne strelili vlastný gól. Pravda, v tom čase boli Žilinčania lepší, utvorili si tlak a vyrovnanie viselo vo vzduchu. „Jeden bod je pre nás málo, ale musíme ho akceptovať, pretože stál proti nám húževnatý súper,“ priznal žilinský tréner Adrián Guľa.

Radosť hráčov MŠK Žilina. Foto: SITA, Martin Medňanský
Žilina, radosť Radosť hráčov MŠK Žilina.

Slovan už zaostáva za lídrom len o sedem bodov, ešte po jeseni to bolo sedemnásť a na začiatku jari po myjavskom odstúpení dvanásť. Tréner i hráči z Pasienkov neraz prízvukujú, že tabuľku príliš nesledujú, nesústreďujú sa ani na svojich súperov. Pozerajú sa najmä na seba, svoje výkony.

„Do konca sezóny bude ešte veľa náročných momentov. Budeme sa usilovať hrať stále lepšie a lepšie, aby sme ich zvládli,“ tvrdí kouč Slovana Vukomanovič.

V stretnutí s Michalovcami jeho tímu vyšiel zámer. Vybehol na súpera a po prvých dvadsiatich minútach viedol 2:0. „Chceli sme hneď v úvode streliť gól. To sa nám podarilo, dali sme aj ďalší a v prvom polčase sme hrali dobre. Až keď sme po prestávke pridali aj tretí, poľavili sme, uspokojili sa. V závere som už s naším výkonom nebol spokojný,“ hodnotil tréner belasých.

Hoci jar stále ešte len pomaly naberá na obrátkach, Slovan je už jediným mužstvom, ktoré získalo maximálny počet bodov. Okrem neho je prekvapujúco stopercentná ešte Senica, ale tá mala v uplynulom kole voľno a na konte má len dva jarné zápasy. Už najbližší víkend sa oba tímy bez jarnej straty stretnú v Senici v priamom súboji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga