Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín sa vráti čoskoro na Pasienky. Cíti šancu

Futbalisti AS Trenčín sa už o desať dní vrátia na Pasienky, aby si zmerali sily s domácim Slovanom Bratislava. Veria, že budú úspešnejší ako uplynulú sobotu, keď v 21. ligovom kole podľahli 3:4.

27.02.2017 16:38
pasienky, futbal, slovan spartak, trávnik, Foto: ,
Pohľad na futbalový štadión Slovana Bratislava.
debata

Trenčania dávnejšie stratili šancu na obhajobu titulu. Hráči a aj ich tréner Martin Ševela však aj po súboji v Bratislave zopakovali, že hlavným cieľom mužstva je vybojovať si miestenku do Európskej ligy. Vo viacerých predchádzajúcich sezónach v pohárovej Európe nechýbali a ani teraz by nechceli prísť o účasť v prestížnej súťaži. Po deviatej prehre v ligovom ročníku (aktuálne ich majú viac na konte len tri tímy) sa im však možnosť účasti opäť vzdialila.

„Slovan nám v tabuľke opäť o niečo viac ušiel,“ skonštatoval po stretnutí kapitán trenčianskeho mužstva Peter Kleščík. „Zostávame však v hre v Slovenskom pohári, čo je teraz pre nás najkratšia cesta do Európy. Vyskúšame to cez pohár, hoci ani to nebude jednoduché. A liga? Pokusíme sa zostávajúcich jedenásť stretnutí vyhrať a uvidíme, kam nás to vystrelí.“

Trenčínu sa v minulých rokoch na pôde Slovana darilo a aj sobotňajší ligový zápas, v ktorom bol ešte tri minúty pred koncom stav 3:3, nevyznel preň beznádejne. Na otázku, ako vidí trenčianske šance v súboji s belasými, Kleščík dodal. „Každý je zdolateľný.“

Ševelov tím dva predchádzajúce ročníky Slovenského pohára – Slovnaft Cupu vyhral a naposledy vo finále zdolal slovanistov 3:1. Pasienky teda čoskoro čaká finálová repríza.

Trenčania zaostávajú v porovnaní s poslednými ročníkmi najvyššej súťaže vo všetkých futbalových parametroch. Kým v počte strelených gólov (28) patria aktuálne aspoň k priemeru ligy, v počte inkasovaných gólov je ich bilancia priam katastrofálna. V devätnástich stretnutiach už dostali 36 gólov, čo je spolu s nováčikom z Prešova najviac zo všetkých mužstiev. Na porovnanie: v minulom a predminulom ročníku, keď oslavovali titul, mali na konte po 33 kolách vždy len po 26 gólov…

Na zlú defenzívu upozornil aj tréner Ševela. Jej skvalitnenie považuje za prvý predpoklad, aby jeho zverenci dosiahli lepšie výsledky a začali stúpať v tabuľke. „Dobrá defenzíva je vec nielen obrancov, ale celého mužstva. Začína sa už pri útočníkoch,“ pripomenul Ševela.

Obranca Kleščík verí, že blížiaci sa pohárový súboj bude iný. „Na tento zápas prídeme inak nachystaní. Budeme aj organizovanejší v defenzíve. Teraz sme videli, v čom je súper silný a kde má slabšie stránky,“ vravel po sobotňajšom ligovom zápase.

Zodpovednejšie bránenie bez veľkého počtu chýb bude prvý predpoklad, aby 8. marca vo štvrťfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas) boli Trenčania na bratislavskom trávniku úspešní.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín