Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priskin: Na hetrik som čakal viac ako tri roky

Až v 120. zápase aktuálneho ročníka najvyššej futbalovej súťaže (aj so stretnutiami Myjavy) padol prvý hetrik. Postaral sa oň útočník bratislavského Slovana Tamás Priskin (30).

27.02.2017 09:48
Tamás Priskin Foto: ,
Tamás Priskin.
debata

Maďarský reprezentant ním rozhodol o výhre svojho tímu nad Trenčínom (4:3). Za necelé dva roky, čo rodák z Komárna pôsobí v drese belasých, si pripísal prvý hetrik.

Spomeniete si, kedy ste predtým tri razy v jednom zápase prekonali súperovho brankára?
Odvtedy uplynuli už viac ako tri roky. Strelil som ich ešte v Rusku, vo Vladikavkaze. Nebol prvý, v kariére som ich dal asi tri, možno štyri, neviem to presne.

V Slovane ste už niekoľkokrát predtým rozhodli zápas, v závere ste strelili víťazný gól…
Teraz by nám jeden na tri body nestačil, musel som dať tri… (smiech) Takto by to mohlo pokračovať aj v ďalších jarných stretnutiach… Súper po mojich prvých dvoch góloch vždy odpovedal a vyrovnal. Som šťastný, že sa mi podarilo v závere rozhodnúť. Podali sme dobrý tímový výkon a dôležité je, že sme vyhrali.

Rozhodlo sa však až v predposlednej minúte. Verili ste ešte po trenčianskom vyrovnaní na 3:3 tri minúty pred koncom v taký úspešný finiš?
Nebolo to jednoduché, ale ukázali sme charakter. V závere sme inkasovali nešťastný vlastný gól a priznám sa, že už som príliš neveril, že to ešte stihneme opäť otočiť. Chvalabohu sme to zvládli. Treba zdôrazniť, že sme hrali proti dobrému súperovi.

Proti Trenčínu ste dostali šancu v základnej zostave, čo nebýva vždy pravidlom. Ani pred týždňom ste nehrali proti Prešovu od začiatku. Chceli ste dokázať trénerovi, že patríte do základu?
Vždy som pripravený a motivovaný na každý zápas. Je mi jedno, či hrám dvadsať minút alebo celý zápas, chcem vždy odviesť maximálny výkon a strieľať góly, pomôcť mužstvu k víťazstvu.

Slovanu patrí teraz druhé miesto, naháňa vedúcu Žilinu. Sledujete jej zápasy a cítite ešte šancu bojovať o titul?
Sústreďujeme sa najmä na seba. Tvrdo pracujeme, chceme hrať dobrý futbal a vyhrávať. Uvidíme, na čo to bude stačiť.

V tomto kole mali voľno Michalovce. Práve ich tím bude súperom Slovana najbližší víkend. A opäť hráte doma…
Myslím si, že to bude takisto náročný zápas, ale teším sa naň. Už som naznačil, že našou ambíciou je zdolať každého súpera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Tamás Priskin