Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín dostal týždeň navyše. Buduje nový tím

Futbalisti AS Trenčín uplynulú sobotu - na rozdiel od súperov z najvyššej súťaže - absolvovali len generálku na jarnú časť ligy. V poslednom prípravnom stretnutí s druholigovým Novým Mestom nad Váhom sa zrodila remíza 1:1. S rovnakým súperom sa stretli aj pred štartom aktuálneho ročníka, vlani v lete - a podľahli 0:1.

20.02.2017 13:30
Martin Ševela Foto: ,
Tréner AS Trenčín Martin Ševela.
debata

Trenčania teraz prví pocítili jeden z dôsledkov myjavského odstúpenia z ligy – tento víkend mali voľno. Najbližšiu sobotu ich čaká zápas so Slovanom na Pasienkoch.

Obhajcovi titulu a suverénovi dvoch predchádzajúcich ročníkov nevyšla jesenná časť a nečakane zimoval až na siedmom mieste. Na žilinského lídra, s ktorým mal bojovať o titul, strácal 28 bodov. Po odstúpení Myjavy sa trenčianska pozícia trochu zlepšila (majster nestratil ani bod), ale posunúť sa na miesto, ktoré by tímu zabezpečilo účasť v pohárovej Európe, kde štyri roky po sebe nechýbal, zostáva málo reálne.

"Týždeň navyše berieme ako výhodu. Určite nám pomôže dobre sa pripraviť,“ vyhlásil na klubovej stránke tréner Martin Ševela. "Po sústredení v Turecku sme si s hráčmi vyjasnili viaceré veci. Ak sa chceme priblížiť k Európe, každý z nás musí začať od seba. Sústredenie v Beleku nám nastavilo zrkadlo.“

Trenčania vytiahli v zime osvedčenú prípravu a vybrali sa na dve sústredenia – do Česka a potom zamierili do Turecka. Odohrali osem prípravných stretnutí. Najzdatnejší súperi ich čakali v Beleku – všetky tri zápasy tam prehrali (s Ludogorcom Razgrad 0:1, s Hajdukom Split 2:4 a Tromsom 1:4).

„Podmienky na sústredení boli dobré, hoci spočiatku nám nevyšlo úplne počasie,“ hodnotil takmer dvojtýždňovú etapu prípravy Ševela. „Sme v procese budovania tímu, obmena kádra bola veľká, prišli najmä mladí hráči a potrebujú čas, aby sa zžili s naším herným systémom. Starší futbalisti musia zobrať zodpovednosť na seba a pomôcť mladším.“

Podľa neho sa mužstvo v zime trochu „prečistilo“. V príprave sa v ňom objavilo viac ako desať nových tvárí, nie všetky sa uplatnia v áčku. Zväčša šlo o mladých, perspektívnych hráčov.

„Priniesli novú energiu, to ma teší. Potrebujeme konkurenciu v tíme,“ pripomenul kouč.

Trenčiansky dres budú obliekať aj holandské dvojičky Milton a Rodney Kloosterovci. Posilami by sa mohli stať holandský stredopoliar Desley Ubbink, ale aj gruzínsky útočník Giorgi Berize. Ako posledný nováčik sa v aktuálnom prestupovom období objavil v kádri nádejný chorvátsky útočník Antonio Mance. Z Trenčína odišla desiatka hráčov, najmä zahraničných. Najviac asi bude chýbať Nigérijčan Kalu, zamieril do Gentu.

AS Trenčín
Po jeseni: 7. miesto
Najväčšia posila: Desley Ubbink
Najciteľnejší odchod: Samuel Kalu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín