Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myjava aj Slovan poznajú tresty. Trápne a nezmyselné, znie zo Spartaka

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) uložila viacero trestov v súvislosti s incidentmi v závere minulotýždňového sobotňajšieho zápasu Spartak Myjava - Slovan Bratislava (1:1) v rámci 19. kola najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže Fortuna ligy 2016/2017.

17.12.2016 10:30
Myjava, Slovan Foto: ,
Roztržka v zápase Myjava - Slovan.
debata (6)

Záver stretnutia poznačili tri vylúčenia a hromadná šarvátka.

Hráčovi ŠK Slovan Bratislava Mitchellovi Schetovi, ktorý bol vylúčený za hrubé nešportové správanie (HNS) – vrazenie a udretie súpera rukou – pozastavili výkon športovej činnosti na 6 týždňov s prerušením od 11. 12. 2016 do 18. 2. 2017.

Iný stredopoliar Slovana Vukan Savičevič, ktorý po druhej žltej karte dostal červenú kartu, si nezahrá v jednom stretnutí a musí zaplatiť pokutu vo výške 500 eur za HNS (kopnutie do reklamného bannera).

Myjavčanom uložili nasledovné tresty: Vladimírovi Kukoľovi pozastavili výkon športovej činnosti na 4 týždne s prerušením od 11. 12. 2016 do 18. 2. 2017 za ČK a HNS (kopnutie a skočenie na súpera). Ivan Ostojič za HNS (udretie súpera do tváre) bude pauzovať 3 týždne s prerušením v identickom termíne ako Kukoľ. Denis Duga si nezahrá v dvoch zápasoch za HNS (držanie pod bradou za krk súpera). Generálny manažér klubu Peter Halabrín za verbálne vulgárne nadávky voči rozhodcovi má zákaz vstupu do priestorov umožňujúcich styk s delegovanými osobami do konca súťažného ročníka 2016/2017.

Klub TJ Spartak Myjava poskytol vo veci oficiálne stanovisko, ktoré uvádzame v plnom znení bez redakčných úprav: „Zápas v uplynulú sobotu bol úrovňou a nasadením nadštandardný ligový zápas. Mal v sebe napätie, úsilie, bojovnosť i férovosť. Jediní, ktorí ho nezvládli, boli rozhodcovia. To bolo aj dôvodom incidentu, ktorý sme nevyprovokovali a usporiadateľsky zvládli. Keď sme dostali neoficiálne informácie o treste pre nás, považovali sme to za hlúposť či žart. Bohužiaľ, dnešná úradná správa Disciplinárnej komisie SFZ s potrestaním troch hráčov, vyšetrovaním trénera a trestom pre generálneho manažéra, je fakt. Smutný, trápny, nezmyselný… Taký, ako celé riadenie nášho športu. Tohto sa my zúčastňovať nechceme. Počas nadchádzajúceho víkendu vedenie klubu rozhodne.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Myjava