Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Šošoni na koni

Žilina je polovičný majster. Matematicky to síce nesedí, lebo liga má za sebou už viac ako polovicu kôl. A nehovoriac o tom, že futbalovo má jej líder k titulu podstatne bližšie ako tradičných päťdesiat percent. Žilinská jesenná suverenita obrala súťaž o jarné napätie na čele.

12.12.2016 22:00
MŠK Žilina, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Žiliny.
debata

Šošoni, ako prezývajú Žilinčanov, sú na koni. Od najväčších súperov ich delí priepastný rozdiel. Hrajú si svoju ligu. Slovanu ušli o sedemnásť a obhajcovi z Trenčína o dvadsaťosem bo­dov.

Trenčínu sa nepodarilo, čo v minulých sezónach. Uvoľnil niektoré opory, ale tentoraz ich nenahradil a neudržal výkonnostnú latku z minulých rokov. Zlyhal zabehaný systém dopĺňania kádra najmä legionármi, ktorí si robili pod Trenčianskym hradom medzizastávku na svojej futbalovej púti. A domáci mladíci potrebujú ešte čas.

Slovan je trochu iný prípad. Tápe už dlhšie, hľadá svoju tvár, experimentuje s kádrom, trénermi, stratil fanúšikovské zázemie. Vrhol sa na cestu zahraničných posíl, ale často nemal šťastnú ruku. Hrou i výsledkami za podmienkami zaostáva a so svojím potenciálom hazarduje.

V lige prevláda herné a niekde aj ekonomické živorenie. Žilinčania krízu súperov dokonale využili. Nazbierali už šesť titulov, ale v minulosti sa nik z trénerov na ich lavičke dlhšie nezohrial.

Teraz je všetko inak. Tréner Guľa sa teší nebývalej podpore, hoci na úspech stále čaká. Dva ročníky mu výsledkovo vyslovene nevyšli (9. a 5. miesto). Ale žilinská pôda sa nezachvela.

Líder ligy sa k súčasnému dominantnému stavu dopracoval aj za cenu menších obchádzok. Trpezlivosť a dôvera sa však klubu vyplatila. Pre slovenský futbal je dobrou správou, že domáci úspech, na ktorý siaha, nepovažuje za cieľovú rovinku svojho úsilia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga