Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môj dom, môj hrad. Podbrezová doma na jeseň neprehrala

Futbalisti Podbrezovej sa v sobotu rozlúčili s jesennou časťou Fortuna ligy na domácej pôde remízou s posledným Prešovom (1:1).

11.12.2016 12:07
Marek Fabuľa Foto: ,
Tréner ŽP Šport Podbrezová Marek Fabuľa.
debata

Na ihrisku odviedli zverenci trénera Fabuľu maximum, premrhali však veľké množstvo šancí, preto sa napokon nemohli tešiť z víťazstva. Napriek tomu opäť doma bodovali a potvrdili tak domácu neporaziteľnosť s bilanciou piatich výhier a štyroch remíz.

„Ja som na chlapcov hrdý nielen za jeseň, ale za celý rok. Boli sme na jeho začiatku vo veľmi zlej situácii. Na jar sme zachraňovali najvyššiu súťaž a keď sa nám to podarilo, kontinuálne sme pokračovali v dobrých výkonoch aj počas jesene v novej aktuálnej sezóne. To, že sme na druhom mieste v tabuľke, je výborné. Chlapci siahli niekedy až za dno svojich síl. My sme ich presvedčili, že futbal dokážu hrať na oveľa vyššej úrovni. Verím, že počas zimnej prestávky budeme mať možnosť vhodne doplniť káder a nadviažeme na úspešnú jeseň,“ hodnotil prvú polovicu aktuálnej sezóny tréner Podbrezovej Marek Fabuľa.

Mužstvo z obce na Horehroní v súčasnosti netají ambície predstaviť sa v pohárovej Európe, hoci pred sezónou deklarovalo ako prioritu vyhnúť sa priamym bojom o záchranu. Počas jesene inkasovalo najmenej gólov spomedzi všetkých mužstiev – iba jedenásť, na čom má zásluhu najmä dobrá defenzíva, ale i brankár Martin Kuciak:

„Bohužiaľ, nevyšiel nám posledný zápas jesene s Prešovom, ale treba to brať v globále. Sme druhí po jeseni, čo sa vôbec nepredpokladalo. Dosiahli sme to tvrdou robotou, na čo sme hrdí. Vďaka patrí každému, kto len malou mierou prispel k tomuto veľkému úspechu podbrezovského futbalu. My sme si to užívali počas celej jesene, škoda len, že v závere nám došiel dych, keď nás zaskočili súperi z dolných priečok tabuľky. Nevešiame za to hlavy, máme byť na čo hrdí, ťaháme voz v obmedzenom počte hráčov, takže sme šťastní, že nám patrí druhé miesto. Na jar chceme byť ešte silnejší.“

Podbrezovčania síce inkasovali málo gólov, veľa ich však ani nestrieľali. Viaceré výsledky sa skončili tesným rozdielom. Po zranení Rendlu sa na hrot musel zo zálohy posunúť Šafranko, Holanďan Bernadina je skôr brejkový hráč a Michal Breznaník sa po zranení zapojil do zápasového kolotoču neskôr, pričom zastával i pozíciu stredopoliara.

Napriek tomu práve tento skúsený futbalista a bývalý slovenský reprezentant je najlepším strelcom mužstva, čo potvrdil aj gólom v poslednom zápase jesene s Prešovom.

„Aj keď sme remizovali s Prešovom, dôležité je, že sme neprehrali. Hlavy máme hore, jeseň bola výborná. Nikto nečakal, že budeme na druhom mieste, ale dreli sme, makali, zvládli sme ťažké zápasy a nemáme sa za čo hanbiť. Hlavne doma nám to ide. Všetci veríme, že to takto bude pokračovať aj na jar,“ zhodnotil prvú polovicu aktuálnej sezóny Michal Breznaník.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #1. FC Tatran Prešov