Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalovú jeseň uzavrie šláger v Trnave. Hostí majstra

S akým náskokom bude zimovať Žilina na čele tabuľky? Dostihne Trnava Slovan? Zostane nováčik z Prešova na poslednom mieste?

10.12.2016 10:00
spartak trnava, as trenčín, mikuláš, city aréna Foto: ,
Súboje Spartaka Trnava s AS Trenčín patria k najsledovanejším v súťaži.
debata

Posledné tohtoročné kolo najvyššej futbalovej súťaže ponúka tieto i viaceré iné otázky. Jeho šlágrom bude súboj v Trnave, ktorý uzavrie jesennú časť. Spartak, ktorý sa po debakli v Žiline opäť úspešne rozbehol a vyhral tri ligové zápasy za sebou, privíta majstra, ktorému však patrí až ôsma priečka tabuľky.

Trnavčania cítia šancu a chcú sa bodovo dotiahnuť na Slovan. „Som presvedčený, že zvládneme aj posledný jesenný krok,“ tvrdil po výhre na Pasienkoch uplynulú nedeľu trnavský kapitán Martin Mikovič. „Verím, že sa ešte posunieme pred zimou na tretie miesto. To je pre nás pred súbojom s obhajcom titulu veľmi motivujúce. Očakávam, že Slovan na Myjave prehrá.“

Trnave sa v posledných mesiacoch proti Trenčínu darí. V prvom súboji na jeseň na jeho ihrisku remizovala 3:3, pričom domáci vyrovnali v poslednej minúte. Trnavčania vyhrali v Trenčíne aj v závere minulého ročníka (3:1) a na ich pôde sa naposledy zrodila remíza (1:1).

Aj obhajca titulu je pred nedelňajším zápasom optimisticky naladený. „Potrebujeme zvládnuť posledný zápas. Aspoň bodka za nevydarenou jeseňou musí byť pozitívna,“ vyjadril sa na klubovej stránke trenčiansky kapitán Peter Kleščík.

Isté je, že Žilinčania prežijú zimnú prestávku na čele tabuľky s výrazným náskokom. O jeho výške rozhodne nielen ich zápas, ale aj stretnutia ich prenasledovateľov z Podbrezovej a Slovana.

Žilinčania sú v súboji s Michalovcami jasným favoritom, neprehrali od 6. kola. Východniari ich však v tomto roku už dokázali potrápiť. Favorit síce v septembri vyhral v Michalovciach 2:0, ale v dvoch predchádzajúcich zápasoch na jar bol úspešnejší súper – doma zvíťazil 3:0 a na žilinskom ihrisku 3:2.

Na dne tabuľky môžu stráviť zimu ešte tri mužstvá. Najťažšiu pozíciu má prešovský Tatran, aktuálne posledný tím v úvodnom zápase 19. kola nastúpi v Podbrezovej. Potrebuje bodovať a potom čakať na zakopnutia Senice a Zlatých Moraviec. Seničania sa naposledy tešili z trojbodového zisku pred štyrmi mesiacmi, keď 13. augusta v 5. kole zvíťazili v Zlatých Moravciach (1:0). Odvtedy v trinástich stretnutiach vybojovali len päť remíz. Zlaté Moravce po zlej sérii ťahajú trojzápasovú víťaznú sériu.

Aj záverečné kolo jesene bude mať prívlastok adventné. Na štadiónoch budú predávať medovníčky, ktoré zdobili futbalisti. Peniaze z ich predaja pôjdu na charitatívne projekty a podporu tým, ktorí ich potrebujú.

Program 19. kola

Sobota 14.00 Podbrezová – Prešov, 17.00 Myjava – Slovan Bratislava (RTVS), Dunajská Streda – Zlaté Moravce-Vráble, Ružomberok – Senica, nedeľa 15.20 Žilina – Michalovce (Dajto), 17.30 Trnava – Trenčín (TV 213).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga