Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa ohradila voči Poórovi. Spartaku sme pomohli, tvrdí primátor

Mesto Trnava poskytlo v tomto roku futbalovému klubu Spartak Trnava priamu dotáciu vo výške 96-tisíc eur a prostredníctvom bezplatného poskytnutia športovísk aj nepriamu dotáciu 104-tisíc eur.

02.12.2016 18:46
Peter Bročka Foto: ,
Trnavský primátor Peter Bročka.
debata

Na budúci rok má ísť na podporu mládežníckych mužstiev Spartaka ďalších 50-tisíc eur. Primátor Trnavy Peter Bročka to povedal v reakcii na slová majiteľa Spartaka Trnava Vladimíra Poóra, podľa ktorého terajšie vedenie mesta futbalovému klubu nepomáha. Trnava dala na priamu podporu športu v meste v tomto roku 249-tisíc eur, v budúcom roku má na rovnaký účel ísť až 300-tisíc eur.

Poór sa v televízii Spartak TV, ktorú vlastní jeho spoločnosť ŽOS Trnava, posťažoval, že Spartak Trnava si musí platiť polievanie trávy na štadióne, vykurovanie trávnika aj osvetlenie, pretože terajšie vedenie mesta sa nechce podieľať na týchto nákladoch a pomáhať tak klubu. Dodal, že viacerí súčasní poslanci sa do mestského zastupiteľstva dostali práve cez Spartak Trnava a teraz mu škodia.

Predseda komisie športu pri Mestskom zastupiteľstve v Trnave Juraj Fuzák skonštatoval, že dotácia pre Spartak Trnava za roky 2016 – 2017 je štvornásobne vyššia, ako bola dotácia v rokoch 2010 – 2015.

„My v Trnave nemáme len Spartak, máme tu viac ako 70 športových klubov, v ktorých pôsobí viac ako 4000 detí. Filozofiou športovej komisie aj terajšieho vedenia mesta je, že samospráva nebude finančne podporovať seniorský šport, ale bude dávať peniaze len na mládežnícky šport, to sú deti a dorast do 18 rokov,“ pripomenul Fuzák.

Dotáciami si oproti minulosti výrazne prilepšili basketbalisti, volejbalisti aj ďalšie kluby, ktoré boli predtým zanedbávané. Poór podľa Bročku na stretnutí s ním otvoril tému podieľania sa radnice na platení energií na Štadióne Antona Malatinského, podpora pre takýto krok v mestskom zastupiteľstve je však podľa neho málo pravdepodobná.

Primátor Bročka na tlačovej besede zároveň informoval, že súčasťou hlasovania o rozpočte mesta na budúci rok bude revitalizácia športového areálu Slávia na Rybníkovej ulici za asi milión eur. Radnica by si na jednorazové vylepšenie športovísk v prípade súhlasu poslancov zobrala úver, ktorý by splácala zo splátok za predaj pozemku pod súkromným akvaparkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava