Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder strelcov Hlohovský chce titul. Góly sú bonus navyše

Tvrdí, že keby mu v lete niekto povedal, že po polovici súťaže bude na čele streleckej tabuľky, tak mu určite neuverí.

28.11.2016 18:00
filip hlohovský, perez marcos calero, mšk... Foto: ,
Zľava: Obranca Perez Marcos Calero z MFK Zemplín Michalovce a záložník Filip Hlohovský z MŠK Žilina.
debata

Nepokladá sa za typického kanoniera, ale aktuálne je najlepším strelcom Žiliny i celej súťaže a rozhodol aj šláger uplynulého kola parádnou strelou do siete Slovana Bratislava. Filip Hlohovský (28) ňou načal druhú desiatku gólov v aktuálnej ligovej sezóne.

Pripísali ste si jedenásty gól v tomto ročníku. Akú má pre vás cenu?
Rozhodol o našom víťazstve vo veľmi dôležitom zápase, to hovorí za všetko.

Je pre vás najcennejší zo všetkých doterajších?
Mám radosť z každého, ale ak by som mal robiť nejaký rebríček, tento gól by som v ňom zaradil najvyššie. Padol v sledovanom šlágri, hrali sme proti silnému súperovi.

Nepatríte k typickým zakončovateľom. Doteraz ste najviac gólov v jednom ročníku strelili pred troma rokmi práve v drese Slovana, bolo ich osem. Ako vnímate vašu súčasnú pozíciu na čele streleckej tabuľky?
Je pravda, že som nikdy nedával extra veľa gólov, viac som na ne prihrával. Keď ich však teraz strieľam odrazu viac, teším sa najmä z toho, že pomáhajú mužstvu. Nehneval by som sa, keby to takto pokračovalo až do konca sezóny.

O prvenstvo v tabuľke strelcov bojujete teraz so spoluhráčom Škvarkom. Vnímate ho v tejto súťaži ako súpera?
Doprajeme si jeden druhému, spája nás spoločný cieľ, takže rivalitu nepociťujem. Dokonca verím, že keď sa dolieči Otubanjo, tak sa tiež pridá a budeme na čele traja. To by bolo výborné, znamenalo by to, že sme úspešní aj ako tím.

Ale titul kráľa strelcov by vás potešil, nie?
Najmä by ma potešilo, keby mužstvo získalo titul. A ak by som vybojoval aj individuálny strelecký úspech, bol by to bonus navyše. Toto však nie je môj hlavný cieľ. Každý gól, ktorý strelím, je dobrý, ale nie som hrotový útočník, pre ktorého sú góly hlavnou náplňou práce.

Čím si vysvetľujete, že ste chytili takú super formu?
Určite to súvisí aj s tým, že sa darí celému mužstvu, potom vyniknú viac aj jednotlivci.

Bol súboj so Slovanom uplynulú sobotu pre žilinský tím najťažší v sezóne?
Myslím si, že nám dal najviac zabrať. Slovan má silné mužstvo a aktuálne aj formu, potvrdil to, museli sme byť maximálne koncentrovaní.

Slovanu ste ušli už o dvanásť bodov. Stále ho považujete za najzdatnejšieho súpera v boji o titul?
Nepodceňujeme ani ostatné mužstvá, ale Slovan je v súčasnej konkurencii stále náš najvážnejší súper. Preto je dobré, že máme taký výrazný náskok. Mohli by sme ho ešte do konca jesene aj zvýšiť.

Do konca súťaže je síce ešte ďaleko, ale nepovažujete dvanásť bodov už za rozhodujúci únik?
Musíme pokračovať v týchto výkonoch a potom by nám to mohlo stačiť. V hre je však ešte veľa zápasov i bodov, takže s istotou sa nedá nič tvrdiť. Držím sa reality.

Máte obavy, že by ste mohli o túto výhodu na jar ešte prísť?
Momentálne sa nám darí, nechýba nám potrebné sebavedomie, hráme dobrý futbal a potvrdzujeme to aj ziskom bodov. Veríme, že nás nič nezastaví a budeme sa na konci tešiť. Ale rozhodnuté ešte nie je.

V lige ste už pôsobili vo viacerých popredných kluboch. Prežívate najlepšiu sezónu?
Zatiaľ to platí, ale sme len v polovici. Bude to najlepšia sezóna, keď v nej získame titul. Máme to vo svojich rukách.

Filip Hlohvoský ešte v drese bratislavského... Foto: TASR
Filip Hlohovský Filip Hlohvoský ešte v drese bratislavského Slovana.

Vy ste už obliekali žilinský dres aj v minulom ročníku, ale dali ste len tri góly a vaše výkony neboli také výrazné. V čom je tento ročník iný ako minulý?
Keď som prišiel do Žiliny, nebolo to vždy jednoduché. Chvíľu mi trvalo, kým som sa udomácnil. Zvykal som si na nové tréningy, vyššie tempo. Potom sme si však všetci výborne sadli, tréningy nás bavia. Už som naznačil, že aj individuálne výkony rastú, lebo mužstvu sa darí viac ako vlani.

Najbližšie nastúpite opäť doma – proti Trenčínu. Tomu to momentálne príliš nejde. Ako vnímate tohto súpera?
Videl som jeho zápas v Ružomberku. Bol veľmi zaujímavý, padlo veľa gólov. Trenčín nemá momentálne najlepšie výsledky, ale podľa mňa hrá stále pekný futbal. Nebude to pre nás jednoduchý zápas, lebo súper má niekoľko nebezpečných hráčov.

Vy ste práve v Trenčíne vstúpili pred rokmi na slovenskú ligovú scénu. Aký máte vzťah k tomuto klubu?
Znamenal pre mňa veľa a to sa nezmenilo. Tam som vyrastal, dostal som šancu, mám na to pekné spomienky. Aj keď som už z Trenčína dlhšie preč, stále tam mám veľa kamarátov, mužstvo pozorne sledujem. Na zápas sa veľmi teším.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #Filip Hlohovský