Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina privíta Slovan. Prehrala iba s ním

Futbalisti Slovana vyhrali šesť stretnutí za sebou, Žilinčania neprehrali desať uplynulých zápasov, vybojovali v nich deväť víťazstiev a jednu remízu.

26.11.2016 12:00
MŠK Žilina, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Žiliny. Proti Slovanu sa očakáva vysoká návšteva.
debata

Dvaja favoriti najvyššej súťaže sa v sobotu stretnú na žilinskej pôde v šlágri 17. kola.

Bude to zápas dvoch najúspešnejších klubov v samostatnej slovenskej histórii, spolu získali 14 titulov, Slovan 8, Žilina 6. Ich súboju tentoraz chýba náboj stretnutia o čelo tabuľky. Žilinskí futbalisti jasne vedú súťaž, pred tretím Slovanom majú náskok deväť bodov a zostanú na prvom mieste tabuľky aj v zimnej prestávke. Tri zostávajúce jesenné zápasy odohrajú na domácom umelom trávniku. Ešte na ňom v lige neprehrali, len raz remizovali.

V aktuálnej sezóne podľahli iba v jedinom zápase, ešte v 6. kole, 20. augusta. O troch bodoch belasých rozhodol jediný Soumahov gól. Slovanisti majú jednu zo šancí, aby sa pokúsili ešte zdramatizovať boj o prvé miesto.

„Ideme si do Žiliny po tri body. Hlavu máme nastavenú na víťazstvo. Ak chceme Žilinu ešte naháňať, nemáme inú možnosť. Pre nás je to dôležitý zápas a teším sa naň. Keď podáme stopercentný výkon a nevyjde to, uznáme kvalitu súpera,“ zdôrazňuje jedna z opôr bratislavského mužstva František Kubík.

Posledná vzájomná bilancia týchto súperov vyznieva v prospech Slovana. Pred vyše rokom síce podľahol na žilinskom trávniku 0:3, ale v ďalších troch vzájomných súbojoch neprehral a Žilinčania v nich strelili len jeden gól a získali len jeden bod za domácu bezgólovú remízu (dva razy podľahli – 1:2 a 0:1).

Víkendovým kolom vstúpi súťaž do svojej druhej polovice. Žilinčania zatiaľ o titule nehovoria. V najbližších týždňoch sa musia zaobísť bez svojho strelca Yusufa Otubanja, ktorý sa podrobil operácii zraneného členka. Nigérijčan si pripísal v doterajšom priebehu ligy osem gólov. Streleckú formu má však Filip Hlohovský, ktorý vedie tabuľku kanonierov s desiatimi gólmi.

Zo súboja silných by mohla vyťažiť Podbrezová, ktorá je príjemným prekvapením jesene. Doma má na konte prehier nulu a hostí nevýraznú Senicu, ktorá čaká na plný bodový zásah už jedenásť stretnutí. V prípade, že Podbrezovčania zaberú aj v sobotňajšom súboji, mohli by sa dotiahnuť na suverénneho lídra súťaže alebo sa aspoň vzdialiť Slovanu.

Program 17. kola

Sobota 17.00 Žilina – Slovan Bratislava (RTVS), Zlaté Moravce-Vráble – Prešov, Podbrezová – Senica, Dunajská Streda – Michalovce, nedeľa 15.20 Ružomberok – Trenčín (Dajto), 17.30 Trnava – Myjava (TV 213).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga