Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok stopli na Pasienkoch opäť penalty

História sa opakovala a Ružomberčania nemali z toho radosť. Na Pasienkoch padli opäť po dvoch penaltách. Rovnako ako v predchádzajúcom zápase na bratislavskej pôde v apríli tohto roku.

21.11.2016 15:20
Seydouba Soumah Foto: ,
Seydouba Soumah (uprostred) z ŠK Slovan a Dominik Kružliak (vpravo) z MFK Ružomberok počas futbalového zápasu 16. kola Fortuna ligy, jesennej časti ročníka 2016/2017, medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok.
debata (10)

„Zažil som déja vu, bolo to rovnaké ako naposledy,“ vyhlásil v nedeľu večer po záverečnom stretnutí 16. kola najvyššej futbalovej súťaže Miloš Lačný. Postaral sa o jediný gól hostí. Ružomberok podľahol 1:2, ale desať minút pred koncom ešte viedol. Potom však v rozpätí šiestich minút Slovan Bratislava otočil zápas. Oba góly sa zrodili z pokutového kopu a oba premenil Soumah.

Podobná situácia ako pred siedmimi mesiacmi. Aj vtedy, v 26. kole uplynulého ročníka, Ružomberčania viedli, ich gól takisto strelil Lačný, ale nakoniec prehrali, keď v závere za dve minúty domáci premenili dve jedenástky. Rozdiel bol len v tom, že v apríli bol úspešným strelcom Vittek a zápas sa skončil 3:1.

Ružomberskí futbalisti boli sklamaní, ale ani ich skúsení hráči a ani tréner Norbert Hrnčár nechceli komentovať penaltový obrat. Lačný naznačil, že najprv musia ustúpiť emócie a pripustil len fakt, že to boli sporné situácie. „Nedá sa hodnotiť, či bola alebo nebola penalta. Zbalíme si veci, odcestujeme a možno sa o tom porozprávame v tíme zajtra,“ vyhlásil.

Keďže mužstvo podľahlo, svojmu gólu už veľký význam nepripisoval. „Môj gól nepomohol, tak ako ani na jar,“ doplnil.

Na otázku, či bezprostredne po góle, ktorý padol až v záverečnej štvrťhodine, veril, že by mohol rozhodnúť, pokračoval. „Áno, som optimista, mal som pocit, že by mohol rozhodnúť, ale na druhej strane som si uvedomil, že hráme na Slovane, tak som to bral s rezervou…“

Ani skúsený ružomberský stredopoliar Tomáš Ďubek penalty nekomentoval. „Chceli sme bodovať, ale dve penalty otočili skóre, stratili sme body. Aký stav bol po 80 minútach, to už nikoho nebude zaujímať. Futbal sa hrá na góly a body. Chceli sme si udržať čo najdlhšie čisté konto. Vedeli sme, že ak dá Slovan gól, dostane sa na koňa. Dlho nám to vychádzalo, dokonca sme viedli. Slovan vyhral 2:1, nemám k tomu viac čo dodať,“ vravel Ďubek.

Prvú penaltu nariadil rozhodca Prešinský za Kolčákovu ruku, druhú za Kružliakov faul na Kubíka. „Loptu som si spracoval v šestnástke, v súboji so súperom bol kontakt, rozhodca zapískal, bola to penalta,“ približoval. Podľa neho mohol dať jeho tím gól už do prestávky a rozhodnúť. „Mali sme šance, ale nevyužili sme ich. Nevzdávali sme sa, pokračovali sme v našom úsilí a potvrdili sme našu kvalitu, zápas sme otočili a získali dôležité tri body.“

Slovanisti vyhrali už šiesty zápas za sebou. Udržali si kontakt s druhou Podbrezovou, ktorú predtým doma zdolali. Najbližšie ich čaká suverénny líder súťaže zo Žiliny, nad ktorým doma v 6. kole už vyhrali. Ako jediní v súťaži, v doterajšom priebehu aktuálnej sezóny je to jediná žilinská prehra.

„Dobre sa na súpera pripravíme, v týždni sa skoncentrujeme na úlohy, ktoré nám dá tréner. Pozrieme si silné i slabé stránky súpera, zvolíme dobrú taktiku, aby sme ho zlomili, vyhrali a pokračovali v sérii, ktorú teraz ťaháme,“ doplnil František Kubík.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava