Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarábek považuje za morálnu povinnosť zachrániť ViOn

Záchrancom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble pri snahe o zotrvanie futbalového klubu v najvyššej slovenskej súťaži má byť "staronový" kormidelník naposledy pôsobiaci v gruzínskom Diname Tbilisi Juraj Jarábek, doterajší kouč Peter Gergely sa porúčal po víkendovej hladkej prehre tímu 1:5 v Michalovciach s domácim MFK Zemplín.

10.11.2016 16:00
Juraj Jarábek Foto: ,
Juraj Jarábek.
debata (1)

Klub od Žitavy figuruje po 15. kole na zostupovom 12. mieste v tabuľke Fortuna ligy len so 6 bodmi (bilancia: 1 – 3 – 11, skóre 11:32), na predposlednú Dunajskú Stredu má päťbodový odstup, na desiaty tím hodnotenia nováčika z Prešova je to šesťbodové manko.

„Rozhodli sme sa dať mužstvu nový impulz výmenou trénera. Ďakujeme bývalému koučovi Petrovi Gergelymu, urobil u nás kus dobrej roboty. Treba povedať, že to nemal ľahké. Náš tím sa pred začiatkom tejto sezóny kompletne obmenil, vedeli sme, že výsledky sa nedostavia hneď. Juraja Jarábka sme oslovili preto, že ho veľmi dobre poznáme. V našom klube je ako doma. Veríme, že nám pomôže k záchrane medzi elitou,“ citoval portál fortunaliga.sk slová manažéra Zlatých Moraviec Martina Ondrejku.

„Vo ViOn-e som naštartoval svoju trénerskú kariéru, zažil som v tomto klube krásne chvíle, je to moja srdcovka. Cítim sa tam ako doma, je to moja rodina. Aj preto boli rokovania s majiteľom klubu Viliamom Ondrejkom veľmi rýchle. Považujem za svoju morálnu povinnosť pokúsiť sa pomôcť tím reštartovať a zachrániť ho vo Fortuna lige,“ skonštatoval Juraj Jarábek, ktorý pôsobil na lavičke Zlatých Moraviec v rokoch 2009 – 2013. Mužstvo pod jeho vedením postúpilo z II. ligy a v prvej sezóne 2010/2011 medzi elitou skončilo na solídnom 6. mieste, teraz sa dohodol na účinkovaní do konca sezóny 2016/2017.

Päťdesiatštyriročný lodivod (nar. 3. októbra 1962) po návrate do známeho prostredia po troch rokoch absolvoval v utorok s hráčmi prvý tréning, počas novembrového asociačného termínu a ligovej pauzy chce spoznať mužstvo. „Niektorých chlapcov som už viedol, v tíme je však aj veľa futbalistov, ktorých nepoznám. Prestávka nám poslúži na to, aby sme dobre potrénovali. Moji zverenci absolvujú kondičné testy a budú aj veľa hrať, aby sme ich videli aj po hernej stránke. Pokúsime sa vybaviť nejaký prípravný zápas. Verím, že sa nám za dva týždne, ktoré máme k dispozícii, podarí poskladať konkurencieschopné mužstvo a do konca jesene získame čo najviac bodov, aby sme mali pred jarnou časťou lepšiu východiskovú pozíciu. Chcem dostať ViOn niekde vyššie, lebo nižšie sa v súčasnom tabuľkovom postavení už nedá ísť. Chlapci sa majú odkiaľ odraziť,“ prezradil svoje plány Juraj Jarábek.

Zlaté Moravce-Vráble čakajú na fortunaligové body už takmer dva mesiace, prehrali ostatných sedem duelov (skóre 3:23). Naposledy bodovali 10. septembra 2016 pri domácej remíze 1:1 s Dunajskou Stredou.

Bývalý kouč Jaslovských Bohuníc (2008) a Spartaka Trnava (2013 – 2015) pred návratom do ViOn-u pôsobil deväť mesiacov v Gruzínsku a s Dinamom Tbilisi získal všetko, čo sa dalo. Úspešné ťaženie z domácej súťaže však nedokázal úradujúci majster krajiny preniesť aj na európsku scénu, koncom augusta v play-off Európskej ligy neuspel s gréckym tímom PAOK Solún (výsledky 0:3 /doma/, 0:2 /vonku/) a spolu s asistentmi Branislavom Mrázom a Milanom Ivankom skončili.

„Dinamo Tbilisi je veľkoklub, podmienky sú tam úplne na inej úrovni ako u nás na Slovensku. Tlak v klube je však veľký, preto sme museli odísť napriek tomu, že sme v lige neprehrali ani jeden zápas. Taký je futbalový život. Pre mňa to však boli krásne spomienky a cenné skúsenosti,“ vyhlásil Juraj Jarábek, ktorý si spomenuté duo asistentov priviedol aj do Zlatých Moraviec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Jarábek #Fortuna liga #FC ViOn Zlaté Moravce