Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová sa vracia domov. Privíta majstra

Futbalisti Podbrezovej sa vracajú po šiestich týždňoch domov. Naposledy si pred vlastnými divákmi zahrali ešte v septembri.

04.11.2016 12:00
marek hlinka, juraj hovančík, podbrezová,... Foto: ,
Juraj Hovančík z Podbrezovej v akrobatickom zákroku.
debata

Zo štyroch uplynulých zápasov na ihriskách súperov si vybojovali dve výhry a dvakrát podľahli. Naposledy na Pasienkoch so Slovanom, keď prvý raz inkasovali dva góly v jednom zápase v aktuálnej sezóne. Už v piatok, v predohrávke 15. kola najvyššej súťaže, privíta druhý tím aktuálnej tabuľky obhajcu titulu z Trenčína.

„Verím, že odhodlanie a túžba dosiahnuť viac ako naposledy v Bratislave nám nebudú chýbať a Trenčínu nedáme u nás šancu,“ vraví podbrezovský brankár Martin Kuciak, ktorý síce uplynulú nedeľu pustil loptu dvakrát do siete, ale stále inkasoval v súťaži jasne najmenej gólov v aktuálnej sezóne.

Až do začiatku tejto sezóny Podbrezovčania nikdy Trenčanov nezdolali. V auguste však Podbrezová vyhrala na pôde obhajcu titulu 1:0. Pokúsi sa aj druhý raz zdolať majstra, ktorému sa na jeseň nedarí ako v minulom ročníku. Ak domáci nebudú v piatok bodovať, hrozí im, že prídu o druhé miesto v tabuľke. Za chrbtom majú už bratislavský Slovan, ktorý privíta na domácom ihrisku Dunajskú Stredu. Slovanisti sa pokúsia predĺžiť úspešnú sériu – vyhrali štyri zápasy za sebou.

Na ligové víťazstvo najdlhšie čakajú futbalisti Senice. Netešili sa z neho už tri mesiace, od 13. augusta, keď v 5. kole zdolali Zlaté Moravce 1:0. Dnes budú mať ďalšiu možnosť. Na domácej pôde privítajú nováčika z Prešova, ktorý však v októbri chytil druhý dych. Tatran neprehral už štyri zápasy po sebe, hoci z nich sa tešil z plného bodového zisku len raz, v troch ďalších stretnutiach sa zrodili remízy. Aj v uplynulom kole Prešovčania siahali na tri body v stretnutí so Žilinou, ale nakoniec sa museli uspokojiť s remízou (1:1).

V prešovskom klube nastala pred súbojom v Senici ďalšia zmena. Mužstvo povedie Miroslav Jantek, ktorý sedel na lavičke už v dvoch uplynulých stretnutiach, ale len s dočasným poverením. Günter Kronsteiner, ktorému mal Jantek robiť asistenta, v Prešove nebude pôsobiť, ako klub pôvodne avizoval po odvolaní trénera Stanislava Vargu. Rakúsky kouč nemal k dispozícii všetky potrebné doklady. Jantek bude sedieť na prešovskej lavičke zatiaľ len v jesennej časti, to znamená ešte v piatich stretnutiach a potom sa rozhodne o jeho ďalšom osude.

Program 15. kola

Piatok: 17.00 Podbrezová – Trenčín (TV 213), sobota: 17.00 Senica – Prešov, Michalovce – Zlaté Moravce-Vráble, Ružomberok – Myjava, nedeľa: 15.20 Slovan Bratislava – Dunajská Streda (Dajto), 17.30 Žilina – Trnava (RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga