Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslali ho na ľavý kraj obrany a dal gól po ôsmich mesiacoch

Šláger futbalového víkendu ponúkol paradoxnú situáciu. Františkovi Kubíkovi, ofenzívnému hráčovi, nový tréner Slovana Ivan Vukomanovič našiel miesto na ľavej strane obrany a on sa mu odmenil prvým gólom v tejto sezóne. "Som rád, že som konečne skóroval, ale najdôležitejšie sú tri body, ktoré sme získali," reagoval Kubík.

01.11.2016 16:00
Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť hráčov Slovana po góle Františka Kubíka.
debata

V zápase s Podbrezovou, v ktorom slovanisti vyhrali 2:0, patril k najnebezpečnejším hráčom. Na prvý gól prihral a druhý sám strelil. Predtým sa medzi strelcami objavil pred takmer ôsmimi mesiacmi, 5. marca . Zaujímavá súvislosť – dal ho do siete podbrezovského brankára Martina Kuciaka. Rovnako ako uplynulú nedeľu.

„Veľmi dobre som si pamätal gól, ktorým sme vyhrali v Podbrezovej, aj preto, že bol na dlhý čas môj posledný. Asi mi tento súper sedí. Tento gól som už potreboval, odľahlo mi. Verím, že ma naštartuje a pokúsim sa v tom pokračovať a pridať aj ďalšie,“ vravel spokojne.

Na novom poste sa cíti celkom dobre, pripomína, že už v čase pôsobenia v zahraničí si ho vyskúšal. „Musím si ešte trochu zvyknúť a tento post mi bude potom pasovať ešte lepšie. Vpredu mi chýbala produktivita, preto ma tréner poslal do obrany, aby som podporoval ofenzívu. Celkom sa mi to darí,“ vysvetlil Kubík, ktorý sa v nedávnom období objavil aj v nominácii trénera reprezentantov Jána Kozáka a na najbližšie dva súboje sa ocitol medzi náhradníkmi.

Belasí vyhrali štvrtý zápas, majú za sebou víťazný október a doťahujú sa na druhú Podbrezovú. „To je dôležité, lebo Slovan má najvyššie ambície, patrí na čelo tabuľky. Niekoľko zápasov sme nedotiahli do víťazstva a nejaké body nám teraz chýbajú. Musíme to doháňať a podarí sa nám to len poctivou robotou. Potrebovali sme opäť vyhrať, posledné výsledky nám povzbudili. Začali sme viac využívať šance, potom sa stretnutie vyvíja inak, nestrachujeme sa. Teraz musíme ísť zápas za zápasom a potvrdzovať našu kvalitu. Na konci sezóny uvidíme, čo nám tabuľka ukáže.“

Najbližšie čaká belasých opäť domáci zápas – privítajú Dunajskú Stredu. „Máme svoju kvalitu a chceme opäť vyhrať,“ potvrdil Kubík. Za stratený nepovažuje ani boj o titul. „Nevzdávame sa. Máme nejaké bodové manko, ale takýmto prístupom ako naposledy a postupným zbieraním bodov určite Žilinu dobehneme a verím, že na konci sa budeme radovať.“

Líder bral bod u nováčika
Suverénny líder tabuľky MŠK Žilina sa trápil na pôde nováčika v Prešove a napokon zachraňoval aspoň bod desať minút pred koncom (1:1). „Dostali sme gól z penalty, táto situácia nás rozhodila. V druhej časti sme nemali dobre pokryté ihrisko, súper hrozil z protiútokov. Chceli sme tu vyhrať, ale nakoniec bod, ktorý sme vydolovali, bol tentoraz asi maximum,“ hodnotil žilinský tréner Adrián Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #František Kubík #Ivan Vukomanovi