Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienkoch sa predstaví senzácia sezóny

Futbalisti Myjavy ukončia v sobotu štvorzápasovú šnúru na domácom ihrisku. Kým v prvých dvoch stretnutiach vyhrali a neinkasovali, pred týždňom podľahli Podbrezovej (0:2) a v súboji s Dunajskou Stredou ich čaká v najvyššej súťaži reparát pred vlastnými fanúšikmi.

29.10.2016 11:00
Seydouba Soumah Foto: ,
Ilustračná fotografia.
debata

Ich súperom bude mužstvo, ktoré sa nemá v tomto ročníku zatiaľ veľmi čím pochváliť. Patrí mu predposledné miesto, doteraz sa tešilo len z jedinej výhry a 209 minút už nedalo gól. Myjavčania v prvom vzájomnom zápase sezóny zdolali DAC 1:0 a aj bilancia v poslednom období jasne hovorí v prospech myjavského tímu. V uplynulých piatich stretnutiach mužstvo zo Žitného ostrova dalo Spartaku len gól a vybojovalo len bod za remízu 1:1, v štyroch ďalších podľahlo.

Svojich fanúšikov si musia udobrovať aj Trnavčania. Tí síce naposledy naplno bodovali doma práve s Dunajskou Stredou (1:0), ale výkonom sklamali. Zápas sledovala najnižšia návšteva na trnavskom štadióne v tejto sezóne.

Pred súbojom s Ružomberkom vedenie trnavského klubu v oficiálnom vyhlásení dementovalo správy, že Spartak má finančné problémy a hráčom meškajú výplaty. Klub očakáva, že sa mužstvo posunie v tabuľke vyššie a súčasné piate miesto a stratu troch bodov na tretiu priečku považuje stále za dobrú východiskovú pozíciu pred ďalšími zápasmi. Ružomberčania sú aktuálne jedno miesto pod Trnavou a stretnutie bude priamym bojom o piate miesto tabuľky.

V minulom kole sa súperilo v stretnutí druhej Podbrezovej a tretej Myjavy o druhú priečku a zajtra sa o ňu bude bojovať opäť. Pravda, Podbrezová, ktorá je senzáciou sezóny a najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu súťaže, si druhú pozíciu určite udrží aj v prípade neúspechu, ale tretí Slovan by sa k nej mohol priblížiť na rozdiel dvoch bodov.

Slovanisti sa naposledy víťazne naladili v Zlatých Moravciach, kde vyhrali 5:1. Zajtra začnú sériu troch domácich zápasov a radi by v nej boli stopercentne úspešní, čo by ich mohlo vrátiť do súperenia o čelo tabuľky.

"Veľmi ma potešila efektivita, na ktorej v tréningoch tvrdo pracujeme. Naša hra už tiež konečne vyzerala dobre, takže zápas v Zlatých Moravciach hodnotím pozitívne. Verím, že sme sa naladili na víťaznú vlnu,“ vyhlásil na stránke Slovana po uplynulom ligovom stretnutí Filip Oršula, ktorý si v ňom pripísal jeden z gólov.

Podbrezovskí futbalisti sú na čele tabuľky zo zápasov vonku, hoci práve na ihrisku súpera majú zatiaľ jedinú prehru tohto ročníka. Napriek nej sú úspešnejší ako na domácej pôde, kde majú okrem troch víťazstiev aj tri remízy. Podľahli na pôde ligového lídra v Žiline najtesnejším rozdielom (0:1) a na jeho trávniku inkasovali doteraz jediný gól vonku v siedmich stretnutiach. V Bratislave ich čaká štvrtý zápas za sebou na ihrisku súpera.

Program 14. kola

Sobota: 17.00 Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble, Trnava – Ružomberok (RTVS), Myjava – Dunajská Streda, Michalovce – Senica.
Nedeľa: 15.20 Slovan Bratislava – Podbrezová (Dajto), 17.30 Prešov – Žilina (TV 213).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga