Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová uniká Myjave. Za chrbtom má už Slovan

Futbalisti Podbrezovej vyhrali priamy súboj o druhé miesto v tabuľke. Na myjavskej pôde strelili dva góly a unikli domácim, ktorí im dýchali na chrbát.

23.10.2016 15:41
Podbrezová - Slovan Foto: ,
Momentka zo súboja Podbrezová - Slovan.
debata

Myjavčanov na treťom mieste už vystriedal Slovan vďaka vysokému víťazstvu v Zlatých Moravciach (5:1). V najbližšom kole Podbrezová zavíta do Bratislavy a slovanisti budú mať šancu stiahnuť jej náskok.

„Bola to obojstranne taktická bitka, oba tímy sa na zápas dobre pripravili,“ komentoval myjavské stretnutie podbrezovský tréner Marek Fabuľa. „Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale nakoniec sme to zvládli a získali sme tri body. Som rád, že dokážeme zvládnuť aj takéto náročné zápasy.“

Podrezovčania prerušili štvorzápasovú domácu víťaznú šnúru Myjavčanov na ich pôde. V nej Spartak neinkasoval ani jediný gól. Jeho brankár Hruška ho dostal po 502 minútach, prekonal ho Opoku Bernadina a o desať minút aj Šafranko.

„Podstatné bolo, že sme otvorili skóre zápasu. Viedli sme a odvtedy sa hral vabank. Z našej strany to už nebolo také strnulé a druhý gól definitívne rozhodol,“ pokračoval Fabuľa. Domáci tréner Mikuláš Radványi priznal, že stretnutie sa mu ťažko hodnotí. „Boli sme na zápas dobre pripravení. Nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Súper dva razy vystrelil na bránku a dal dva góly. Vo všetkých štatistických ukazovateľoch sme boli lepší, ale štatistiky zápasy nevyhrávajú. Nedali sme góly, neboli efektívni, preto sme nemohli vyhrať,“ zdôraznil myjavský kouč.

Podbrezová si udržala v deviatom stretnutí z doterajších trinástich čisté konto, v ostatných dostala len po jednom góle. Súperi prekonali jej brankára Kuciaka len štyri razy, čo je jasne najmenej zo všetkých mužstiev.

Na poslednej priečke zostali Zlaté Moravce-Vráble, ktoré ešte koncom júla zdolali obhajcu Trenčín (3:0), ale už desať stretnutí naplno nebodovali (len dve remízy). Proti Slovanu po vyše šiestich hodinách (380 minútach) konečne skórovali, ale bolo to už v beznádejnej situácii, keď prehrávali 0:4…

Situáciu si komplikujú aj Seničania. Na plný bodový zásah čakajú od 13. augusta, keď v 5. kole zvíťazili v Zlatých Moravciach (1:0), ale odvtedy si pripísali len dva body za remízy a naposledy podľahli Trenčínu (1:2). Bola to ich už piata prehra za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #ŽP Šport Podbrezová