Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Senice videl jediné plus - Saganov triumf

Futbalisti Senice na Pasienkoch ešte nikdy v ligovej súťaži nezvíťazili a to sa nezmenilo ani po nedeľňajšej večernej dohrávke 12. kola.

17.10.2016 17:15
Slovan - Senica, Seydouba Soumah Foto: ,
Seydouba Soumah z ŠK Slovan Bratislava, Paul Quaye a Ihor Honchar z FK Senica počas 12. kola jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017 v zápase medzi ŠK Slovan Bratislava - FK Senica. Bratislava.
debata

Seničania na Slovane len dva razy remizovali, naposledy mu uchmatli body na jeho trávniku pred takmer štyrmi rokmi, keď sa ich vzájomný zápas skončil 2:2. To bolo tak dávno, že ani jeden z hráčov, ktorí vtedy nastúpili, sa už v nedeľu ani v zostave Slovana ani Senice neobjavili.

Seničania schytali so Slovanom na jeho pôde ôsmu prehru za sebou. Súčasný tréner senického tímu Miroslav Mentel nenašiel v hre svojich zverencov nijaké plusy. „Jediným dnešným pozitívom je víťazstvo Peťa Sagana,“ zablahoželal slovenskému cyklistovi k titulu majstra sveta.

Ani slovanistický kouč Ivan Vukomanovič nemá veľa dôvodov k spokojnosti. Opäť to bol slabý zápas pred ešte slabšou návštevou. Tréner pripomenul, že odvtedy, čo si sadol na lavičku bratislavského mužstva, ešte ani raz nemal k dispozícii kompletnú zostavu, vždy v nej ktosi z rôznych príčin chýba. Aktuálne problémy, najmä zdravotné, má aj teraz viacero hráčov. Naznačil, že Slovan ešte nebol v stopercentnom zložení a preto ešte ani nepodal pod jeho vedením stopercentný výkon.

Vukomanoviča môže tešiť najmä víťazstvo, nebolo však jednoznačné. Belasí sa ujali vedenia v závere prvého polčasu z penalty (ruka obrancu Pillára) a na potvrdenie výhry a troch bodov museli potom čakať do poslednej minúty, hoci šancí mali už predtým niekoľko.

Bratislavskí futbalisti vyhrali druhý zápas za sebou (oba hrali doma) a pomaly stúpajú v tabuľke. Predtým zažil Vukomanovič zlú sériu. Uviedol sa síce výhrou nad Žilinou, ktorá doteraz zostala jedinou stratou suverénneho lídra, ale v ďalších štyroch stretnutiach nezvíťazil (dve prehry a dve remízy).

Po poslednom úspešnom dvojzápase si doterajšiu celkovú bilanciu zlepšil: zo siedmich stretnutí, v ktorých belasých viedol, tri vyhral. "Som rád, že sme v zápase so Senicou dali dva góly, nijaký nedostali a zvíťazili. Bolo dôležité získať tri body a posunúť sa v tabuľke vyššie,“ zhrnul pozitívne veci srbský tréner v službách Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Senica