Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Len štyri výhry. Na to si Trenčania nepamätajú

Po tretine najvyššej súťaže im patrí posledné miesto tabuľky, ale môže ich aspoň tešiť, že neprehrali na pôde dvoch najúspešnejších tímov minulého ročníka.

03.10.2016 18:00
AS Trenčín Foto: ,
Trenčianska radosť. Po úvode sezóny na ňu príliš dôvod nemajú.
debata (1)

Futbalisti Tatrana Prešov remizovali pred dvoma týždňami v Bratislave a uplynulú nedeľu aj na umelej tráve obhajcu titulu Trenčína. V oboch prípadoch svietilo po skončení zápasov na tabuli skóre 1:1.

Kým na bratislavských Pasienkoch ratovali Prešovčania remízu v posledných sekundách, teraz v Trenčíne viedli, ale tesný náskok neudržali. Obaja tréneri sa posťažovali na slabšiu efektivitu, lebo ich zverenci spálili dosť šancí. Podstatne viac ich však mali Trenčania, ktorí sa opäť trápili.

„Nevyšiel nám vstup do stretnutia, nedokázali sme sa presadiť cez defenzívny blok súpera,“ komentoval trenčiansky tréner Martin Ševela. „Napriek tomu sme mali aj šance, ale nevyužili sme ich. Po prestávke som videl túžbu po víťazstve, takú, akú si predstavujem, ale šťastena sa od nás odvrátila, ani záverečný tlak nám nepriniesol gól. Kým nebudeme strielať góly, nemôžeme pomýšľať ani na víťazstvá.“

Nováčik súťaže je na dne tabuľky najmä vinou katastrofálnej streleckej bilancie – v jedenástich stretnutiach dal len tri góly. Postaral sa o ne Dávid Leško, ktorý strelil v Trenčíne svoj druhý gól sezóny, jeden si pripísal Nigérijčan Ashiru Musefiu Olansunjanmi.

„Chceli sme vychádzať z dobrej defenzívy do protiútokov, ale nečakal som, že ich budeme mať až tak veľa,“ prekvapil priebeh prvého polčasu prešovského trénera Stanislava Vargu. „Taktika nám vyšla, ale od začiatku sezóny nás trápi zakončenie a po prestávke sme mali aj šťastie, lebo súper trafil dva razy brvno.“

Na rozdiel od Vargu, ktorého tím je odsúdený na boj o záchranu, nebol Ševela, samozrejme, s remízou spokojný. Trenčianske mužstvo má po prvej tretine súťaže na konte len štyri výhry a 14 bodov, čo sa mu od návratu do najvyššej súťaže nestalo.

V tejto etape ligy bolo vždy na tom lepšie. Na obhajobu titulu teraz môže majster zabudnúť, na žilinského lídra stráca už štrnásť bodov. A po reprezentačnej prestávke musí v jesennom finiši poriadne pridať, aby si udržal šancu bojovať na jar aspoň o pohárové umiestnenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga