Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakub Paur: Neľutujem odchod zo Žiliny, hoci môže mať titul

Jakub Paur (24) začal sezónu v Žiline, ale po piatom ligovom kole prestúpil do majstrovského tímu Trenčína. Už po krátkom čase potvrdzuje, že bude zaujímavou posilou. V uplynulom kole si pripísal v novom drese druhý gól v najvyššej súťaži. Mal mimoriadnu cenu - Trenčania vyhrali nad Slovanom 2:1.

26.09.2016 18:08
Jakub Paur Foto: ,
Trenčan Jakub Paur.
debata

Ako vnímate tento dôležitý moment zápasu?
Samozrejme, mal som z gólu veľkú radosť, o to viac, že bol víťazný. Hľadal som si v šestnástke Slovana priestor, dostal som od Skovajsu výborný center, stačilo mi dobre nastaviť ľavačku, lopta letela k žrdi Muchovej bránky.

Aký význam pripisujete v tíme trom bodom v stretnutí so silným súperom?
Tento zápas sme veľmi potrebovali vyhrať. Najmä preto, aby sa nám vrátilo sebavedomie, v niektorých predchádzajúcich stretnutiam nám totiž chýbalo. Tentoraz sme ukázali veľkú túžbu po víťazstve. Pre nás boli dôležité aj tri body, pretože sme ich stratili už dosť. Potrebujeme sa posúvať v tabuľke vyššie.

Trenčín je však stále v druhej polovici tabuľky a Žilina, kde ste donedávna pôsobili, vedie súťaž. Neľutujete teraz prestup?
Určite neľutujem, myslím si, že som sa rozhodol dobre a aktuálna situácia na tom nič nemení. Trenčín je veľmi sympatický klub, dlhodobo dobre pracuje. Rátal som aj s tým, že sa môže stať, že Žiline sa bude dariť a bude pred Trenčínom. A že môže aj získať aj majstrovský titul.

Stačilo vám niekoľko týždňov, aby ste si zvykli v novom prostredí?
Nebol nijaký problém zapadnúť do tímu a nepotreboval som veľa času, aby som sa tu udomácnil. Najmä preto, že som nešiel do úplne neznámeho prostredia. Poznal som aj mnohých trenčianskych hráčov, rýchlo ma medzi seba prijali, za čo im ďakujem.

Žilina je zatiaľ suverénna, získala už o dvanásť bodov viac ako Trenčín. Získa po viacerých rokoch titul?
Určite má na to všetky predpoklady, aby sa stala majstrom. Týka sa to kvality hráčskeho kádra, trénerov, zázemia, podmienok v klube. Zatiaľ je však priskoro hovoriť o tom, kto získa titul. Verím, že aj my v Trenčíne sa vzchopíme a ešte zamiešame karty v boji o najvyššie priečky.

V podobnej situácii ako Trenčín sa ocitol Slovan, momentálne sa mu nedarí…
Napriek tomu si myslím, že Slovan má dosť kvality. Nikdy to nebol ľahký súper a aj teraz má viacerých výborných hráčov, aj takých, ktorí dokážu rozhodovať zápasy. Že sa im momentálne nedarí, to sa mne ťažko vysvetľuje. Ale treba s ním stále rátať, Slovan bude ešte nepríjemný súper pre každého. Platilo to aj uplynulú sobotu, pre nás to bol veľmi náročný zápas a úspech sa nerodil vôbec jednoducho. Rozhodlo, že každý z nás vydal zo seba maximum.

Pomôže Trenčínu v najbližších kolách výhra nad Slovanom?
Dúfam v to. Už som povedal, že kvôli sebavedomiu je to dôležité víťazstvo. Verím, že nastane obrat a teraz nám to pôjde lepšie, že budeme viac vyhrávať.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Jakub Paur