Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ideme do Trenčína po tri body, vraví bývalý Trenčan

Mali byť hlavní kandidáti na titul. Súťaž má však za sebou čoskoro tretinu a zatiaľ to tak vôbec nevyzerá.

24.09.2016 09:00
Slovan Bratislava, AS Trenčín Foto: ,
Nastúpení hráči pred zápasom Slovana Bratislava proti AS Trenčín.
debata

Futbalisti Trenčína a Slovana Bratislava, ktorí v uplynulej sezóne obsadili prvé dve miesta tabuľky, stratili v tejto sezóne už veľa bodov. Slovan má o osem menej ako vedúca Žilina a Trenčín dokonca o dvanásť. Obhajca titulu padol na 9. miesto. V sobotu sa stretnú vo vzájomnom súboji na trenčianskom umelom trávniku v úvodnom stretnutí 10. kola najvyššej súťaže.

Naposledy sa ich vzájomný zápas pod Trenčianskym hradom skončil výhrou bratislavského tímu 2:0, ale celková bilancia hovorila v minulom ročníku v prospech Trenčína. Nielenže sa tešil z titulu, ale na Pasienkoch remizoval (0:0) a vôbec v poslednom zápase týchto súperov pripravil belasým horkú príučku. Trenčania vyhrali 4:0. Obaja súperi sa stretli krátko predtým aj vo finále Slovenského pohára a Trenčín triumfoval 3:1.

Zverenci trénera Martina Ševelu veria, že príde obrat, ale ak chcú zabojovať o popredné priečky, musia začať bodovať. Tri zápasy za sebou už nevyhrali. „Je to jednoduché, nepremieňame šance. Efektivita je nulová,“ vyjadril sa na klubovej stránke brankár Igor Šemrinec.

"Musíme ďalej pracovať. Výsledky prídu. Potrebujeme si držať sebavedomie a opäť získať podporu fanúšikov,“ doplnil ho kapitán Peter Kleščík.

Pikantné je, že letná posila bratislavského tímu, Holanďan Mitchell Schet, v zatiaľ poslednom zápase Slovan – Trenčín (0:4), strelil dva góly. Ešte v trenčianskom drese výrazne prispel k výhre. Teraz bude stáť na opačnej strane ihriska a verí, že bude opäť úspešný.

„Verím, že budeme po zápase spokojnejší. Ak mám byť úprimný, tak si do Trenčína ideme po tri body. Viem, že súper má dobrý tím, no musíme sa pozerať na seba,“ vyhlásil Schet v rozhovore na klubovej stránke.

Atraktívny zápas uvidia v sobotu večer aj diváci v Podbrezovej, kde domáci futbalisti privítajú Ružomberok. Bude to priamy súboj o druhú priečku tabuľky. Domáci, ktorí ako jediní ešte neprehrali, privítajú tím, ktorý spolu s lídrom súťaže Žilinou nastrieľal v doterajšom priebehu najviac gólov.

V ich zatiaľ poslednom vzájomnom súboji vyhrala Podbrezová 3:1 (hralo sa na jej ihrisku). Dva predchádzajúce zápasy boli vyrovnané a skončili sa trojbodovým ziskom Ružomberka (3:2 a 1:0).

Program 10. kola
Sobota: 17.00 Trenčín – Slovan (RTVS), 19.00 Prešov – Dun. Streda, Podbrezová – Ružomberok, Zl. Moravce-Vráble – Žilina, Senica – Trnava, Michalovce – Myjava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Fortuna liga #Mitchell Schet