Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín opäť prehral. Titul mu uniká

Odkedy sa hrá najvyššia futbalová súťaž 33-kolovým systémom, mali len hráči Artmedie Petržalka ako obhajcovia titulu slabší štart do najvyššej súťaže ako teraz AS Trenčín.

18.09.2016 14:30
Ivan Ostojič, Rangelo Maria Janga Foto: ,
Ivan Ostojič (vpravo) z Myjavy v súboji s Rangelom Mariom Jangom z AS Trenčín.
debata

Pred ôsmimi rokmi boli po deviatom kole na tom ešte o niečo horšie ako súčasní úradujúci majstri. Artmedia sa v ďalšom priebehu súťaže trochu zlepšila a vytiahla sa na konečné 6. miesto. Aj keď v súťaži neodohrali ani tretinu zápasov, Trenčanom sa obhajoba titulu vzďaľuje. Po uplynulom víkende majú na konte päť prehier. Toľko ich nazbierali za celý ročník 2014/15, keď získal prvý titul a keď ho na jar tohto roku obhájili, v tabuľke im svietili po 33 kolách len štyri prehry.

Ak by AS chcel zopakovať bodový výsledok z minulého ročníka, musel by všetkých zostávajúcich 24 stretnutí vyhrať. Trenčania tentoraz nedokázali nahradiť viaceré opory, ktoré uvoľnili z mužstva. Stratili ofenzívnu údernosť a sú deraví v obrane – nik z tímov neinkasoval viac ako oni.

„Mužstvo meníme, budujeme, ale potrebujeme aj my víťazstvá, aby sebavedomie hráčov išlo hore. Neboli sme efektívni, nedali góly, preto sme nemohli vyhrať,“ hodnotil trenčiansky tréner Martin Ševela po prehre na Myjave (0:1).

Myjavčania druhý raz za sebou o gól vyhrali nad favoritom. Pred týždňom v Bratislave zdolali Slovan 2:1 a piaty raz za sebou si poradili so Slovanom na jeho pôde. S Trenčínom naopak prerušili nepriaznivú sériu, pretože do soboty s ním ťahali šnúru štyroch prehier.

„Keď sme kompaktní, ťažko sa proti nám presadzujú aj najsilnejší súperi. Mali sme aj kus šťastia, bez neho by to nešlo,“ tešil sa myjavský kouč Mikuláš Radványi.

Už druhý raz za sebou vybavil mužstvu tri body Ľuboš Kolár. Oba góly strelil pred týždňom na Pasienkoch a v sobotu perfektnou strelou do šatne prekonal Šemrinca a rozhodol o myjavskej výhre. Na majstrovskom tróne by Trenčanov radi nahradili Žilinčania, ktorí majú k tomu momentálne najbližšie, lenže v tomto prípade je situácia ešte úplne otvorená. MŠK opäť naplno bodoval, keď zdolal Senicu (4:2) a zatiaľ mu nahrávajú aj zakopnutia ďalších popredných tímov. Slovan nestačil doma ani na katastrofálne strieľajúceho nováčika z Prešova, tri body s ním stratil v poslednej minúte. Gól, ktorý inkasoval, je len prvý prešovský na pôde súpera v tejto sezóne a druhý celkovo.

Domáci zápas nezvládli ani Trnavčania, ktorí podľahli Michalovčanom. Tí ich zdolali na novom štadióne aj vlani na jeseň. Teraz ukončili nepríjemné obdobie, pretože v desiatich predchádzajúcich zápasoch na pôde súpera nedali ani gól.

Strelecký rekord v Ružomberku

Streleckú kanonádu priniesol zápas v Ružomberku. Domáci sa vyznamenali najmä po prestávke, keď dali päť gólov a Zlaté Moravce-Vráble zdolali 6:1 (1:1). Pod Čebraťom padlo najviac gólov v jednom stretnutí v tomto ročníku. Pozoruhodné je, že naposledy sedem gólov v jednom súboji videli diváci v 9. kole minulého ročníka – 19. septembra 2015. A bolo to takisto v zápase Ružomberok – Zlaté Moravce! Skončil sa 5:2 (2:0).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín