Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karhan po remíze v Trenčíne: Chvalabohu sme zdraví

Bol to zápas plný zvratov. Trnavskí futbalisti viedli v Trenčíne 1:0, ale domáci AS dvoma gólmi otočil vývoj. Potom však inkasoval opäť dva góly a nakoniec bol rád, že zachránil aspoň remízu.

11.09.2016 11:10
Miroslav Karhan Foto: ,
Tréner Trnavy Miroslav Karhan.
debata

V divokej prestrelke vyrovnával na 3:3 poslednou strelou v nadstavenom čase. Majstra zachránil Angličan James Lawrence.

Trenčania ani na tretí pokus nezdolali Trnavčanov. Z troch uplynulých stretnutí majú so Spartakom dve remízy a jednu prehru. „Bol to veľmi zaujímavý zápas, keby bolo takých viac, ľudia by začali na ligu chodiť,“ skonštatoval trnavský tréner Miroslav Karhan.

Prezradil, že svojim zverencom už v prestávke (2:2) vravel, že v Trenčíne môžu vyhrať. „Vedel som, že si aj po prestávke nejaké šance vypracujeme. To sa stalo, dali sme gól, viedli 3:2, to domácich na chvíľu zaskočilo. Mali sme aj potom nejaké brejkové situácie, z ktorých by sme mali vyťažiť viac, nielen šance,“ komentoval Karhan.

Majster nie je v novej sezóne ani päťdesiatpercentný. Po ôsmich kolách mohol mať maximálne 24 bodov, ale získal ich iba desať. Na lídra so Žiliny stráca deväť bodov, čo je po prvej štvrtine už nepríjemná situácia a neveští pre obhajcu titulu nič dobré. Na konte má zatiaľ štyri prehry, presne toľko, koľko si ich pripísal po celom minulom ročníku v 33 kolách. Rok predtým, keď takisto získal titul, ich mal len o jednu viac (5).

„V prestávke som veril, že sme schopní streliť víťazný gól. Pri troche šťastia sme ho mohli dať aj skôr, nie v posledných sekundách,“ domnieval sa trenčiansky tréner Martin Ševela.

Trnavčania už siahali na všetky tri body, preto sa Karhan netajil tým, že remíza je pre neho sklamaním. „Ale musím uznať, že remíza zaslúžená. Zápas mal infarktový záver. Je na šľaktrafenie dostať vyrovnávajúci gól v nadstavenom čase. Chvalabohu sme zdraví a život prináša iné tragédie, ako je táto,“ zdôraznil Karhan.

S jeho hodnotením súhlasil aj tréner domácich Ševela a aj on sa domnieva, že remíza je spravodlivá. „Pre nás by bol futbal príliš krutý, ak by sme nevyrovnali. Možno sa nám to teraz máli, ale buďme spokojní s každým bodom, ktorý získame,“ doplnil Ševela.

Šesť gólov, ktoré videli diváci v Trenčíne, je zatiaľ najviac v jednom stretnutí v doterajšom priebehu sezóny. Naposledy ich padlo viac pred rokom, v 9. kole minulého ročníka, keď 19. septembra 2015 Ružomberok zdolal Zlaté Moravce 5:2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín