Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania privítajú Trnavu. Naposledy na ňu nestačili

Už len tri zápasy v tomto roku odohrajú futbalisti AS Trenčín na domácom trávniku. V sobotu privítajú v šlágri 8. kola najvyššej súťaže Trnavu.

10.09.2016 10:14
Martin Mikovič Foto: ,
Martin Mikovič z FC Spartak Trnava.
debata

V 10. kole hostia Slovan (24. septembra) a v 11. kole Prešov (1. októbra). V troch ďalších domácich jesenných stretnutiach si AS preloží zápasy a odohrá ich najskôr na pôde Michaloviec, Zlatých Moraviec a Dunajskej Stredy.

Dôvodom týchto presunov je fakt, že od začiatku októbra sa začína rekonštrukcia štadióna na Sihoti. Ako uviedla oficiálna stránka klubu, prvým krokom bude inštalácia vyhrievania pod hlavné ihrisko.

Vedenie Trenčína ďalej informovalo, že v uplynulých dňoch pocítilo nedôveru najvernejších fanúšikov v športové i ekonomické smerovanie klubu, preto všetci dostali do soboty šancu vrátiť celoročnú permanentku na domáce zápasy tímu za zostatkovú hodnotu.

Testom, či si mužstvo po predchádzajúcich slabších výsledkoch udržalo podporu fanúšikov, bude už sobota. Derby s Trnavou má búrlivú atmosféru, aj preto, že veľký záujem býva aj zo strany súperových divákov. Trnavčania dostali k dispozícii 400 vstupeniek.

Trenčania síce v minulom ročníku oslavovali titul, ale ich bilancia s Trnavou je úplne vyrovnaná. Napriek tomu, že trenčiansky tím mal dvojnásobnú výhodu domáceho prostredia. Prvý zápas vyhral 5:3 a zatiaľ posledný duel týchto súperov sa skončil pod Trenčianskym hradom trnavskou výhrou 3:1 (medzitým remíza v Trnave 1:1).

Oba tímy získali v prestávke, v ktorej reprezentanti vstúpili do kvalifikácie MS 2018, nových hráčov. Predstaviť by sa mohli na ihrisku už v sobotu. Novou tvárou v tíme Trenčína je bývalý hráč portugalskej Boavisty a nigérijský reprezentant Reuben Gabriel. S klubom podpísal ročnú zmluvu s opciou na ďalšie dve sezóny.

Trnavčania získali Edoarda Ceria. Mladý, 21-ročný Talian je odchovancom Juventusu Turín a prichádza na ročné hosťovanie z tímu Arezzo. Predtým pôsobil v holandskom druholigovom FC Den Bosch a potom prestúpil do Bergama.

Nie sú to jediní nováčikovia, ktorí by si mohli zahrať v slovenskej lige. Posledné dni prestupového obdobia využili aj niektoré ďalšie mužstvá. Všetky zápasy kola po prvý raz v tomto ročníku odohrajú v jeden deň. Vedúca Žilina cestovala do Michaloviec.

Hráčom Zemplína sa síce v tejto sezóne nedarí najmä strelecky, v doterajších siedmich zápasoch dali len tri góly (menej už len nováčik Prešov – 1), ale v posledných dvoch ligových vzájomných stretnutiach favorita zaskočili. Končili s ním minulý ročník a vyhrali doma 3:0 a predtým triumfovali aj v Žiline – 3:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín