Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťaháky kola: Trnava privíta Slovan, do Žiliny ide Trenčín

Aj po siedmom kole zostanú futbalisti DAC Dunajská Streda ako jediní v najvyššej súťaži bez výhry a bude im patriť posledné miesto tabuľky. V predohrávke kola na domácej pôde, ktorým je pre nich stále ihrisko v Senci, sa rozišli so Senicou bez gólov.

27.08.2016 07:46
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava počas derby proti Slovanu Bratislava.
debata

Klubová stránka DAC priniesla zaujímavú štatistickú informáciu, že dunajskostredský klub odohral do stretnutia so Senicou 663 ligových stretnutí, ale štvrtok je pre tím úplne netradičný. V tento deň v týždni nastúpil DAC na zápas len jedenásťkrát v celej histórii. Predtým naposledy pred 16 rokmi. Tentoraz štvrtok nepriniesol mužstvu šťastie, pretože nič nevyťažil z prevahy a šancí.

Ďalší program kola pred reprezentačnou prestávkou ponúka hneď dve príťažlivé stretnutia. Narazia na seba tímy, ktoré v minulej sezóne skončili medzi prvými piatimi v lige. V sobotu je na programe najprestížnejšie slovenské derby, v ktorom Trnava privíta Slovan.

„Slovan si zaslúži rešpekt ako mužstvo. Doteraz mu to nešlo, ale pozrite sa – so Žilinou dokázal vyhrať. Uvidíme, čo dokáže spraviť s tímom nový tréner Vukomanovič v priebehu jedného týždňa. Nový kouč môže mať iné predstavy ako jeho predchodca. Osobne si myslím, že slovanisti budú hrať disciplinovanejšie a dajú do zápasu viac ako predtým,“ vyhlásil v rozhovore pre trnavskyhlas.sk domáci tréner Miroslav Karhan.

Trnavská futbalová aréna sa opäť zaplní. Na zápas, ktorý je zaradený medzi rizikové, sa chystá aj početná skupina bratislavských fanúšikov. Slovan požiadal o šesťsto vstupeniek.

Nový tréner Bratislavčanov mal úspešnú premiéru, Slovan v predchádzajúcom kole pod jeho vedením zdolal lídra súťaže Žilinu. Žilinčania tým utrpeli prvú prehru. A v nedeľu ich čaká náročný domáci súboj s obhajcom titulu. Trenčín sa dobre naladil na stretnutie štvrtkovou výhrou vo Viedni, ale celkovo súboj s rakúskym majstrom nezvládol. Môže sa teraz plne sústrediť na ligu, v ktorej má zatiaľ len 50-percentnú úspešnosť, stratil v nej už deväť bodov.

V minulom ročníku síce Žilinčania najprv vyhrali v Trenčíne 4:1, ale v ďalších dvoch stretnutiach boli úspešnejší Trenčania – 3:2 a 5:2. V každom z týchto zápasov padlo minimálne päť gólov, čo súvisí s tým, že oba tímy sa usilujú o útočný futbal a diváci veria, že to potvrdia aj v nedeľu.

Žilinčania po prehre na Pasienkoch uvoľnili miesto na čele tabuľky Podbrezovej, ktorá si ho môže v sobotu upevniť, lebo doma hostí Zlaté Moravce-Vráble, ktorým sa zatiaľ príliš nedarí. Podbrezovčania zostali jediným mužstvom v súťaži, ktoré ešte neprehralo.

Program 7. kola
Sobota 19.00 Spartak Trnava – Slovan Bratislava, Ružomberok – Michalovce, Podbrezová – Zlaté Moravce-Vráble. Nedeľa 19.00 Žilina – Trenčín, Myjava – Prešov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava