Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina tretí raz doma. Možno už nasadí Ceesaya

Futbalisti MŠK Žilina sa aj do tretice sa predstavia v novom ročníku najvyššej súťaže na domácom trávniku. Privítajú nováčika Tatran Prešov, ktorý má na konte síce bod, ale po návrate do ligy ešte nestrelil gól.

30.07.2016 12:00
Momodou Ceesay Foto:
Momodou Ceesay ešte v drese MŠK Žilina.
debata

Žilinský tréner Adrián Guľa avizoval, že už v dnešnom stretnutí by sa mohol v domácom drese po štyroch rokoch predstaviť aj starý známy, gambijský útočník Momodou Cessay (pôsobil v MŠK v rokoch 2010 – 2012). Mal by ešte viac posilniť ofenzívu žilinského mužstva.

„Po každom tréningu sa cítim istejšie a lepšie. Po zdravotnej stránke nemám žiaden problém,“ uviedla 27-ročná staronová posila Žilinčanov na klubovej stránke. Cessay podpísal s klubom, ktorému pomohol k postupu do skupiny Ligy majstrov, polročnú zmluvu.

Z gólu a ani bodu sa zatiaľ netešili senickí futbalisti. Tí privítajú na domácom trávniku Michalovce a radi by túto nepriaznivú bilanciu zmenili. „V predchádzajúcom zápase v Trenčíne sme prehrali, ale naznačili, akou cestou chceme v budúcnosti ísť. Potrebujeme však zlepšiť herné činnosti v obrane i útoku,“ hovorí pred súbojom s východniarmi na klubovom webe Vojtech Žitný, ktorý doplnil realizačný tím senického mužstva.

Okrem Senice je v súťaži už len jediný tím, ktorý ešte nebodoval. Zlaté Moravce-Vráble majú náročnú úlohu, pretože privítajú obhajcu titulu z Trenčína. Podbrezová po dvoch remízach čaká na prvé víťazstvo, v nedeľu privíta Slovan, ktorý je jediným mužstvom súťaže bez straty bodu. Ťahákom kola by mohol byť nedeľňajší súboj v Ružomberku, kde privítajú trnavský Spartak, aktuálne ovenčený výhrou vo Viedni v Európskej lige. Tréner Miroslav Karhan mení v každom zápase zostavu, šetrí v lige sily kľúčových hráčov, táto taktika mu zatiaľ vychádzala. „Možno zasa premieša zostavu. Ružomberok má skúsené mužstvo a nečaká nás ľahký zápas,“ potvrdzuje trnavský kapitán Martin Mikovič.

Stretnutie Dunajská Streda – Myjava odložili a uskutoční sa až na budúci týždeň v utorok.

Program 3. kola

Sobota: 19.00 Žilina – Prešov, Zl. Moravce-Vráble – Trenčín, Senica – Michalovce, nedeľa: 17.00 Podbrezová – Slovan, 19.00 Ružomberok – Trnava, utorok 2. augusta: 19.00 Dun. Streda – Myjava (v Senci).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga