Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster má prvú výhru. Bero mu ešte pomôže

Čo tu budem, chcem odohrať všetky zápasy a aj ich vyhrať, zdôraznil Matúš Bero, ktorý síce prestúpil do tureckého Trabzonsporu, ale podľa dohody klubov pomôže ešte Trenčínu v Lige majstrov.

24.07.2016 13:00 , aktualizované: 14:10
Martin Ševela Foto: ,
Tréner AS Trenčín Martin Ševela.
debata (1)

V stredu čaká trenčiansky tím prvý zápas v 3. predkole proti Legii Varšava. Najúspešnejší futbalista minulého ročníka najvyššej súťaže a jej druhý najlepší strelec nastúpil v trenčianskom drese aj v sobotňajšej lige proti Senici a hoci neskóroval, na dvoch góloch sa podieľal. Obhajca titulu začal na domácej pôde úspešne a pripísal si prvú výhru v aktuálnom ročníku, pred týždňom nečakane podľahol v Michalovciach (1:2). Teraz nedovolil Seničanom dať prvý gól sezóny a tri im strelil. Trenčiansky tréner Martin Ševela však spokojný nebol.

„Potešila ma trojgólová výhra, ale čo sa týka výkonu nebolo to ani naše optimum. Pohyb nebol taký, aký by som si predstavoval. Mohlo to byť spôsobené aj únavou zo stredajšieho pohárového zápasu, čo je možno aj prirodzené, ale potom musíme v takýchto zápasoch vytiahnuť viac aj morálno-vôľové vlastnosti a lepšie sa zomknúť,“ komentoval Ševela.

Seničania podľahli aj doma v minulotýždňovej premiére Slovanu (0:1) a trápia ich aj iné problémy. Minulý týždeň sa s klubom nečakane rýchlo rozlúčil český tréner Aleš Čvančara a v Trenčíne viedli mužstvo jeho doterajší asistenti.

„Bol to pre nás zápas dvoch rozdielnych polčasov,“ hodnotil Miroslav Mentel. „Prvý sme trochu prespali, pretože sme neboli dôrazní a nevedeli sme sa vyrovnať s kvalitou hráčov Trenčína. Druhý polčas bol už lepší, pridali sme na agresivite, vypracovali sme si aj nejaké šance, ukázal nám cestu, po ktorej by sme chceli ísť.“

Podľa Ševelu mohli a mali byť jeho zverenci kompaktnejší a organizovanejší. „V ofenzíve sme mohli byť tímovejší, niektoré situácie riešili hráči vo finalizácii príliš individuálne, hoci mohli ponúknuť šancu lepšie stojacemu spoluhráčovi,“ zdôraznil trenčiansky kouč.

Tieto situácie bude s hráčmi ešte analyzovať, ale podľa jeho slov sa už mužstvo sústredí predovšetkým na regeneráciu a bude sa chystať na Legiu Varšava v Lige majstrov, s ktorou sa stretne najskôr na domácej, to znamená žilinskej tráve.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #FK Senica