Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín zabojuje o prvé body už bez Bera

Futbalová liga sa ešte ani nerozbehla a už registrujeme prvú zmenu na trénerskej lavičke. Senicu opustil už po prvom kole český kouč Aleš Čvančara, ktorý požiadal o uvoľnenie z osobných dôvodov a vedenie klubu mu vyhovelo.

23.07.2016 10:06
AS Trenčín Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Kým v Senici definitívne nevyriešia trénerský post, mužstvo povedie doterajší tréner brankárov Miroslav Mentel. Ostrá premiéra ho čaká v dnešnom súboji v Trenčíne. Celý týždeň trénovali Seničania na umelej tráve, aby sa čo najlepšie pripravili na podmienky na trenčianskom štadióne.

V prvom zápase podľahlo mužstvo na domácej pôde Slovanu. „Dostali sme lacný gól, mohli sme zápas zvládnuť lepšie výsledkovo. Máme pred sebou ďalší zápas, poznáme prednosti a silu Trenčína, pokúsime sa využiť naše prednosti,“ vyhlásil asistent senického trénera Michal Ščasný.

Ani Trenčanom sa prvý súboj nevydaril, podľahol na pôde Michaloviec 1:2. Obhajca titulu sa teraz sústreďuje na 3. predkolo Ligy majstrov, v ktorom narazí na Legiu Varšava. „Nemôžeme však nič podceniť ani v lige, musíme sa sústrediť aj na ňu. Najmä preto, že všetko, čo v nej teraz stratíme, sa nám neskôr bude ťažko doháňať.“

Už nemôže rátať s Matúšom Berom, ktorý definitívne odchádza do Trabzonsporu. Podľa jeho agenta Karola Csontóa rokovania s tureckým klubom boli rýchle a korektné, muselo dôjsť najmä k dohode o finančnom vyrovnaní. Csontó zdôraznil, že finančné požiadavky AS Trenčín boli vyššie ako napríklad ponuky klubov z Nemecka či Belgicka, ktoré boli takisto v hre.

"Verím, že tento prestup bude mojím prvým veľkým krokom do medzinárodného futbalu, budem sa futbalovo rozvíjať a napredovať. Trenčín mal jasnú predstavu o podmienkach môjho transferu, som veľmi šťastný, že Trabzonspor ich dokázal naplniť,“ vyhlásil Bero.

Príťažlivý zápas, ktorý má príchuť derby, sa uskutoční v Žiline, kde domáci privítajú Ružomberok. Pred týždňom stratili doma výhru v závere zápasu s Dunajskou Stredou, teraz sa pokúsia naplno bodovať. Ružomberčania zdolali v premiére nového ročníka nováčika z Prešova, ale teraz ich čaká náročnejšia skúška. Aj v nej si trúfajú.

„Videl som zápas Žiliny s Dunajskou Stredou, bol veľmi zaujímavý. Žilina má svoju vysokú kvalitu, ale my sa musíme sústrediť na náš výkon. Chceme odohrať kvalitný zápas a byť úspešní,“ vyhlásil ružomberský tréner Norbert Hrnčár.

Program 2. kola
Sobota 19.00 Trenčín – Senica, Podbrezová – Myjava, Žilina – Ružomberok, nedeľa 19.00 Slovan Bratislava – Zlaté Moravce-Vráble, Trnava – Dunajská Streda, 20.15 Prešov – Michalovce.

debata chyba