Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Griga zachránil Michalovce a balí si kufre

Futbalisti Michaloviec sa na jar poriadne zapotili, možno viac ako sami očakávali, ale v poslednom 33. kole 23. ročníka definitívne potvrdili, že si opäť zahrajú medzi elitou.

22.05.2016 16:58
Stanislav Griga Foto: ,
Stanislav Griga.
debata

Na ich lavičke bude sedieť už iný tréner. Stanislav Griga si po necelých piatich mesiacoch balí kufre. Priznal, že sa rozhodol už dávnejšie, že na Zemplíne skončí.

Bývalý výborný hráč a aj tréner slovenskej reprezentácie získal s mužstvom 14 bodov, len o jeden menej, ako si pripísalo v jesennej časti, keď odohralo o päť stretnutí viac. Griga označil sezónu za bláznivú, pripomenul, že jeho tím premárnil veľa šancí a mohol byť zachránený už niekoľkokrát pred posledným kolom. Napokon sa s Michalovcami lúčil hladkým víťazstvom nad Žilinou (3:0).

„Som rád, že sme sa zachránili,“ vydýchol si. „Angažmán v Michalovciach bol jedným z najťažších v mojej trénerskej kariére, ak nie vôbec najťažší. O to väčšiu zodpovednosť som cítil pred posledným zápasom a o to štastnejší som, že to mužstvo zvládlo. Hráči hrali organizovane, disciplinovane, boli aj nebezpeční a zaslúžene zdolali Žilinu. Najlepší výkon, čo som bol tu, sme si nechali na samý záver. O to je to teraz krajšie.“

Súboj nováčikov o udržanie vyznel napokon jasne pre Zemplín, získal o päť bodov viac ako Skaličania. Vývoj napokon ukázal, že aj keby Michalovčania vyšli v poslednom stretnutí ročníka bodovo naprázdno, Skalica by ho už neohrozila. Na trenčianskej pôde síce dobre vzdorovala, pätnásť minút pred koncom kapitán Dobrotka vyrovnal, ale posledné slovo v tomto stretnutí mal striedajúci Aliko Bala, ktorý nebol na ihrisku ani štvrťhodinu a vybavil prvému tímu tabuľky tesnú výhru nad posledným.

Trenčania získali titul rovnako ako vlani tri kolá pred koncom a po stretnutí so Skalicou vypukli na štadióne oslavy, tím si prevzal víťaznú trofej. Vyhral súťaž s dvanásťbodovým náskokom pred Slovanom, čo je najvyšší rozdiel odkedy sa hrá súťaž v tomto formáte (deväť rokov).

„Latka je položená vysoko, celá sezóna bola výborná, lepšia ako predchádzajúca,“ porovnal dva majstrovské ročníky tréner Trenčína Martin Ševela. „Vybojovali sme najviac víťazstiev, získali sme viac bodov a dali aj najviac gólov.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Griga #MFK Zemplín Michalovce