Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skalica sa pokúsi zachrániť v Trenčíne

Skalica alebo Michalovce? Jeden z nováčikov sa v piatok po záverečnom 33. kole tohto ročníka rozlúči s najvyššou futbalovou súťažou.

20.05.2016 07:26
Gino van Kessel, AS Trenčín, radosť Foto: ,
Pošle Trenčan Gino van Kessel Skalicu do druhej ligy?
debata (1)

Lepšie sú na tom Michalovčania. Doma hostia Žilinu a stačí im na záchranu aj remiza. Situáciu majú vo vlastných rukách.

Skaličania sú jednou nohou už v druhej lige, na záchranu potrebujú vyhrať na ihrisku majstra v Trenčíne. V dvoch predchádzajúcich vzájomných zápasoch mu podľahli (0:3 a 1:2).

Trenčania si po stretnutí preberú víťaznú trofej a slávnostný okamih by si nechceli pokaziť záverečným zakopnutím s posledným mužstvom tabuľky. Ak vyhrajú alebo sa zápas skončí remízou, Zemplín už nepotrebuje zo zápasu so Žilinou ani bod. Vzájomné zápasy so Skaličanmi hovoria v jeho prospech, hoci len vďaka jedinému gólu. Michalovský nováčik sa so Žilinčanmi prvý raz stretne na domácom trávniku, ale v jednom z dvoch predchádzajúcich zápasov v Žiline vyhral (3:2).

Večer odpovie ešte na jednu otvorenú otázku: kto získa titul streleckého kráľa. Trenčan Bero už proti Skaličanom nenastúpi, zapojil sa do prípravy slovenských futbalových reprezentantov. V minulom kole ho vďaka hetriku vystriedal na čele poradia Holanďan Van Kessel. V závere ligy chytil výbornú streleckú formu, v uplynulom kole strelil Žiline štyri góly a dovedna ich dal šestnásť. Jeho pozíciu môže ohroziť ešte trnavský útočník Depetris, ktorý má na konte o dva góly menej. Ten sa už raz stal kráľom strelcov – v ročníku 2012/2013 so 16 gólmi.

Trochu nečakane sa v Ružomberku rozlúči so slovenskou ligou tréner Dunajskej Stredy Tomislav Marič. V závere minulého roka klub potvrdil, že Chorvát, ktorý sa narodil v Nemecku, bude pokračovať v práci až do roku 2017, ale o päť mesiacov sa situácia zmenila a klub už na svojej stránke oznámil, že Marič končí. Mužstvo viedol rok a päť mesiacov.

„V predchádzajúcich týždňoch sme viedli viaceré úprimné a dôverné rozhovory, počas ktorých sme zistili, že naše predstavy o budúcnosti klubu sa líšia. Futbal prináša aj takéto okamihy, ale takto je to v poriadku,“ vyhlásil na stránke DAC doterajší tréner.

Všetky dnešné zápasy majú jednotný čas výkopu a tri z nich ponúknu v priamom prenose televízne spoločnosti.

Program 33. kola
Piatok o 20.30 Trenčín – Skalica (RTVS), Michalovce – Žilina, Slovan Bratislava – Podbrezová v Senci, Trnava – Zlaté Moravce (Dajto), Senica – Myjava (Arena Sport), Ružomberok – Dunajská Streda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #MFK Skalica