Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín môže oslavovať titul už v nedeľu na Pasienkoch

Štyri tímy z prvej päťky uzatvárali v pondelok večer 30. kolo najvyššej súťaže.

03.05.2016 17:30
AS Trenčín, oslavy, futbal Foto: ,
Minuloročné majstrovské oslavy futbalistov AS Trenčín. Podarí sa im na Pasienkoch získať druhý titul v rade?
debata

Z nich mohli byť spokojní jedine trnavskí futbalisti. Po víťazstve 3:0 nad Žilinou triumfovali aj v Trenčíne 3:1. Trnavčania sa pod vedením dočasného trénera Miroslava Karhana priblížili k zisku miestenky do Európskej ligy.

„Chceli sme hrať kompaktne, čo sa nám aj darilo. Hrali sme oduševnene a mali sme v zápase len krátku krízu, keď Trenčín znížil na 1:2,“ komentoval jeden z trénerov Spartaka Martin Rusňák na tlačovej besede. Trnavské tri body zariadili už do prestávky dve bývalé opory Trenčína – skóre otváral Boris Godál a zvyšoval David Depetris.

Ševela: Hlavy hore

Trenčania naďalej vedú v pohode tabuľku, ale potvrdili nevyrovnanosť výkonov najmä z posledných týždňov. Podľahli už tretí raz doma v tomto ročníku. Aj tréner Martin Ševela naznačil, že nebolo jednoduché pripraviť tím na ligový zápas necelé tri dni po triumfe v Slovenskom pohári.

„Chýbala nám energia,“ hodnotil trenčiansky tréner. „Súper bol na nás dobre pripravený. Aj prehry patria k futbalu. Teraz musíme dobre zregenerovať a dať hlavy hore.“

Táto prehra Trenčanom v boji o titul príliš neuškodila. Najmä preto, že Slovan nedokázal vyhrať v Žiline a stiahol šesťbodový náskok lídra len o jeden bod. Ak by belasí na žilinskej pôde zvíťazili, vznikla by pred nedeľňajším vzájomným súbojom na Pasienkoch zaujímavá situácia. Slovan i Trenčín by mali všetko vo svojich rukách. Ak by vyhrali domáci, dotiahli by sa bodovo na Trenčín a v ich prospech by hovorili vzájomné zápasy. Ak by sa tešili hostia, zisk titulu by bol pre nich už len formalitou.

Matematika je jasná. Ak Trenčania v nedeľu zdolajú v rozpätí ôsmich dní aj druhý raz bratislavský tím, budú definitívne oslavovať aj druhý titul. „Všetko máme vo svojich rukách, chceme aj v nasledujúcom zápase ísť za víťazstvom,“ pokračoval Ševela. „Potrebujeme sa všetci dať dokopy, realizačný tím i hráči a zodpovedne sa pripraviť na záverečné stretnutia.“

Zbožné želanie Slovana

Keď slovanisti nastupovali na stretnutie v Žiline, poznali už konečný výsledok z Trenčína. Nebola to dostatočná vzpruha na zisk troch potrebných bodov. Žilinčanov nezdolali ani v dvoch nedávnych zápasoch v semifinále pohára a v lige s nimi na jej pôde v tomto ročníku hladko prehrali (0:3). Pondelkovou ďalšou remízou podľa všetkého prišli o majstrovský titul. Ich šanca síce žije, ale reálne je veľmi malá. Nemajú ju vo vlastných rukách.

„Po prehre Trenčína sme jednoducho museli tento zápas vyhrať,“ vyjadril sa slovanistický tréner Nikodimos Papavasiliou a v tom mal pravdu. Ostatné je už len zbožným želaním. „Po tomto výsledku zostávame v hre o titul,“ dodal.

Belasí sa nevzdávajú a ich cieľ je jasný. „Teraz ideme vyhrať najbližšie tri zápasy,“'ohlásil ich kouč.

Bezgólová remíza nepomohla ani Žilinčanom. Tí sa lúčili so žilinským trávnikom, ktorý čaká od útorka rekonštrukcia. Tri nasledujúce stretnutia odohrajú vonku. Najbližší súboj už v piatok s poslednou Skalicou v Poprade, potom ich čakajú stretnutia v Trenčíne a Michalovciach. Nevyhrali už tri zápasy za sebou a reálne im hrozí, že si v najbližšom ročníku v európskej súťaži nezahrajú.

„Treba s nami počítať, budeme bojovať do konca. Našou úlohou bude, aby sme tri nasledujúce zápasy zvládli,“ vyhlásil žilinský tréner Adrián Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Fortuna liga