Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania čakajú, že im triumf v pohári pomôže v lige

Futbalisti Trenčína, ktorí vedú tabuľku najvyššej súťaže o šesť bodov pred Slovanom, veria, že im triumf v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe pomôže, sezónu úspešne dotiahnu a budú sa tešiť z double.

02.05.2016 10:00
ŠK Slovan Bratislava, AS Trenčín, Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína s trofejou. Dokážu zdolať aj Spartak?
debata

O tom, či sa im to podarí, s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne najbližších šesť dní. V pondelok obhajca titulu nastúpi doma proti Trnave a potom sa predstaví na Pasienkoch, kde ho čaká jediný súper v boji o titul.

„Pohárové víťazstvo nás povzbudí aj do posledných štyroch zápasov v sezóne. Posledné kroky však bývajú najťažšie, preto sa musíme dobre pripraviť už na najbližší zápas s Trnavou,“ zdôraznil trenčiansky kapitán Peter Kleščík.

Brankár Igor Šemrinec pripomenul, že o ligovom súboji so Slovanom zatiaľ nehovoria. „Najskôr musíme zvládnuť stretnutie s Trnavou, to je teraz najdôležitejšie. Mali sme po finále pohára len dva dni na to, aby sme sa dali dokopy a skoncentrovali sa opäť na ligu. V Trnave hrávajú niektorí naši bývali spoluhráči, Depetris, Baez, Godál… Bude to pre nás špecifický zápas, ale verím, že ho zvládneme.“

Slovanisti majú pred sebou azda ešte náročnejší súboj, pretože sa predstavia v Žiline. V tomto stretnutí dvoch najúspešnejších mužstiev v samostatnej slovenskej ére ide vždy o prestíž. Len nedávno sa s títo súperi stretli v semifinále pohára a ani jeden zápas nemal víťaza – v Bratislave sa rozišli po bezgólovej remíze, v odvete bolo 1:1. Naposledy sa však ich vzájomný zápas na žilinskom ihrisku skončil jasným víťazstvo domácich (3:0).

Slovan sa pokúsi ešte vybojovať titul, po finálovej pohárovej prehre má dvojnásobnú motiváciu, ibaže podstatne horšiu pozíciu. „Musíme dať rýchlo hlavy hore, liga nie je rozhodnutá, všetko je otvorené. Pred nami sú ešte štyri zápasy, budeme bojovať do konca,“ odkazuje kapitán belasých Marko Milinkovič.

Program dohrávok 30. kola: 19.00 Trenčín – Trnava, 20.30 Žilina – Slovan Bratislava (Dajto).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #AS Trenčín #Fortuna liga