Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namočení sú piati. Dvaja sa už môžu zachrániť

Najlepšie nakoniec. To platí o zápasoch 30. kola najvyššej futbalovej súťaže. Otvoria ho v sobotu, ale netradične, v pondelok sú na programe ešte dve stretnutia.

30.04.2016 09:00
Michal Šulla Foto: ,
Brankár Senice Michal Šulla.
debata

V nich sa predstavia tímy, ktoré včera nastúpili vo finále pohára a medzi ktorými sa rozhoduje aj o titule. Po tomto kole ešte nebude jasné, kto ho vybojuje.

Do boja o záchranu je namočených stále päť mužstiev, ale po tomto kole to už nemusí platiť. Účasť v nasledujúcom ročníku si môžu definitívne zabezpečiť minimálne dva z nich – Podbrezová i Senica. Záleží to nielen na ich výsledkoch, ale aj na tom, ako si bude počíňať posledná Skalica, ktorá zajtra v Senici hostí Myjavu.

Podbrezovú čaká Ružomberok, ktorý ešte nezložil zbrane a stále má šancu na štvrté miesto, ktoré zabezpečuje miestenku do pohárovej Európy. Jar začal dobre, ale aktuálne sa mu nedarí. Nestrelil v lige gól už 288 minút. Naposledy doma vybojoval iba bezgólovú remízu s Michalovcami. „Ak chceme hrať o pohárovú Európu, takéto zápasy musíme dotiahnuť do víťazného konca,“ skonštatoval jeden z ružomberských útočníkov Martin Jakubko v rozhovore na klubovej stránke.

Podbrezovčania síce naposledy podľahli v Dunajskej Strede, ale na jar patria medzi úspešnejších – v desiatich zápasoch získali 14 bodov, o bod viac ako za celú jeseň, keď odohrali 19 stretnutí.

Jedno z kľúčových stretnutí v boji o záchranu čaká Michalovce, ktoré privítajú na Zemplíne Senicu. Nemôžu si dovoliť zaváhanie, hrozí im, že po tomto kole by mohli padnúť na posledné miesto. Michalovčania z uplynulých štyroch zápasov trikrát remizovali, ale chýba im víťazstvo, ktoré im stále uniká. Netešili sa z neho sedem kôl. „Proti Senici nás čaká veľmi dôležitý zápas, ktorý musíme zvládnuť,“ vyjadril sa michalovský tréner Stanislav Griga.

Seničania sú na tom na jar najhoršie zo všetkých mužstiev. Ešte nevyhrali, na plný bodový záťah čakajú od minuloročného novembra, dvanásť kôl…

Program 30. kola
Sobota 19.00 Podbrezová – Ružomberok, Michalovce – Senica, 20.00 Zlaté Moravce – Dunajská Streda (Arena Sport), nedeľa 16.30 Skalica – Myjava v Senici (RTVS), pondelok 19.00 Trenčín – Trnava, 20.30 Žilina – Slovan Bratislava (Dajto).

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #ŽP Šport Podbrezová