Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Karhana čaká premiéra. Ide o Európu

Futbalová liga zažije trénerskú premiéru. Prvý raz sa na trnavskú lavičku posadí výrazná postava Spartaka z nedávnej minulosti - Miroslav Karhan.

23.04.2016 10:26
Miroslav Karhan Foto:
Miroslav Karhan.
debata

Po zápase Trnavčanov na Pasienkoch, v ktorom prehrali 1:4, rezignoval doterajší kouč Ivan Hucko a jeho prvý asistent povedie mužstvo v záverečných piatich kolách.

Karhanov trénerský vstup na ligovú scénu bude mať príťažlivý motív. Trnava hostí Žilinu, čo je nielen atraktívny súper, ale aktuálne aj sused v tabuľke. Je len o dva body pred Trnavčanmi, takže to bude priamy súboj o štvrté miesto, ktoré ešte zabezpečí miestenku v pohárovej Európe. Ak budú domáci naplno bodovať, vyšvihnú sa pred momentálne najvážnejšieho súpera.

Po stretnutí v Bratislave neboli spartakovci najlepšie naladení. Jeden z najskúsenejších hráčov ligy Róbert Jež nastúpi na špecifický zápas, pretože v žilinskom drese prežil viacero úspešných sezón. Na otázku, čo by mal trnavský tím v nedeľu zmeniť, odvetil: „Veľa vecí, urobili sme na Slovane veľa chýb a ani vpredu sme neboli dosť nebezpeční. Pokiaľ by sme mali takto hrať, bolo by to ťažké. Uvidíme v nedeľu. Ak nezvládneme zápas so Žilinou, v pohári si asi nezahráme.“

Ani Žilinčania sa nemajú veľmi čím chváliť. Ich výkonnosť je nevyrovnaná a naposledy odohrali doma so Senicou slabý zápas a nedali súperovi gól (0:0). Nemajú dobré spomienky ani na jesenný zápas v Trnave, keď po zlej hre podľahli 0:2 v súťažnej premiére na novom trnavskom štadióne.

V poradí 29. kolo otvorí stretnutie v Senici. Domáci sú na jar najmenej úspešným tímom a z výhry sa netešili od 15. kola, ktoré sa hralo vlani na konci októbra, to znamená už 13 stretnutí. A opäť majú pred sebou náročnú úlohu, lebo privítajú lídra a obhajcu titulu Trenčín, ktorý už siaha na ďalšiu majstrovskú trofej.

Len o trošku lepšie ako Senica sú na tom Zlaté Moravce. Na jar získali o bod viac (5), ale takisto ešte nevyhrali. Ich šnúra bez víťazstva však trvá „len“ 11 zápasov. V 17. kole vlani v novembri zdolali Skalicu 3:1. Naposledy mali s tým istým súperom už bod v hrsti, ale v nadstavenom čase inkasovali a podľahli 0:1. Tým sa ešte viac namočili do boja o záchranu.

„Je to frustrujúce, pre mňa i pre hráčov,“ priznal tréner Zlatých Moraviec Libor Fašiang. „Pred nami je ešte päť kôl a urobíme všetko, aby sme ligu zachránili.“

Program 29. kola
Sobota: 18.20 Senica – Trenčín (Dajto), 19.00 Ružomberok – Michalovce, Dun. Streda – Podbrezová, Myjava – Zl. Moravce. Nedeľa: 17.30 Trnava – Žilina (RTVS), 20.00 Slovan – Skalica (Arena sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Miroslav Karhan #Ivan Hucko