Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Griga ľutoval, že v 15. minúte nebolo po zápase

Futbalisti Michaloviec doma len remizovali so Zlatými Moravcami a posledná Skalica im už dýcha na chrbát.

10.04.2016 15:29
Lamine Samateh, Martin Regáli Foto: ,
Na snímke z prvého vzájomného zápasu v sezóne hráč FC ViOn Zlaté Moravce Lamine Samateh (vľavo) a Martin Regáli z MFK Zemplín Michalovce.
debata

„Veľká škoda stratených dvoch bodov, v pätnástej minúte malo byť 3:0 a koniec zápasu. Trápili sme sa až do konca a stratili sme jasný zápas. Vypracovali sme si veľa šancí, ale bolo žalostné, ako sme s nimi naložili,“ ľutoval michalovský tréner Stanislav Griga.

Zemplín už v piatom zápase za sebou doma nevyhral (aj s dvoma jesennými súbojmi), ba v tejto sérii získal pred svojimi divákmi prvý bod. Jeho situácia sa skomplikovala aj preto, lebo teraz sa v troch zápasoch po sebe stretol so súpermi v boji o záchranu a ani nad jedným nezvíťazil.

„Budeme bojovať ďalej, ale sami sme si to skomplikovali,“ povzdychol si Griga. Zlaté Moravce vraveli o zlatom bode. „Michalovce, našťastie, nevyužili šance, ktoré mali po našich chybách. So šťastím sme získali bod, ktorý si veľmi vážime,“ reagoval tréner Libor Fašiang.

Najkrajším momentom súboja bol vyrovnávajúci gól striedajúceho Farrasa Bambu, rodáka z Pobrežia Slonoviny. Po Orávikovom centri excelentne z voleja trafil a zapísal sa medzi kandidátov na gól aspoň jarnej časti súťaže. ViOn si trochu vydýchol, lebo v prípade prehry by ho Michalovčania už bodovo dostihli. Zostáva však jediným mužstvom, ktoré na jar ešte nevyhralo (len štyri remízy). Bambov gól bol prvý po 394 minútach čakania.

Poslední Skaličania sa nezdávajú a ich situácia už vôbec nie je beznádejná. Vyhrali na jar druhý raz, získali osem bodov. „Zvládli sme náročný zápas a žijeme,“ vydýchol si skalický tréner Štefan Horný po výhre nad Podbrezovou. Po uplynulom kole sú v súťaži až štyri tímy, ktoré si nemôžu byť isté, že si zahrajú v lige aj v nasledujúcom ročníku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Griga #MFK Zemplín Michalovce #MFK Skalica #FC ViOn Zlaté Moravce