Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal chce skrátiť zimu

Všetko je pripravené na jarnú časť, kluby splnili stanovené podmienky, zdôraznil šéf Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák pred zajtrajším jarným štartom najvyššej futbalovej súťaže.

25.02.2016 10:00
slovan spartak, trávnik, terén, dážď, fortuna liga Foto: ,
ÚLK plánuje naďalej sprísňovať podmienky na našich štadiónoch .
debata

Jediným problémom je, že futbalisti Skalice budú musieť odohrať domáce zápasy v Senici, ich štadión nespĺňa ustanovenia licenčného systému. „Ako nováčik dostali Skaličania výnimku na jesennú časť. Urobili na štadióne kus práce, lenže stále nemajú funkčné umelé osvetlenie, ktoré bolo pre nich od jarnej časti povinné. Po nástupe do funkcií sme si povedali, že budeme udelovať čo najmenej výnimiek, naposledy na to doplatili aj Košičania, ktorí museli opustiť v tomto ročníku súťaž a hrajú len v druhej lige. V budúcej sezóne budú podmienky ešte prísnejšie,“ vysvetlil Kozák.

Potešilo ho, že kredit ligy stúpa, o čom svedčí aj záujem zo zahraničia o futbalistov, ktorí pôsobili v slovenskej súťaži. „Za takýchto hráčov sú záujemcovia ochotní zaplatiť už aj sedemmiestne sumy ako v prípade Škriniara či Wesleya. Kluby môžu tieto peniaze investovať do réžie i do infraštruktúry,“ do­dal.

Predstavitelia ÚLK, ktorá riadi najvyššiu súťaž, by už od budúceho roka radi skrátili zimnú prestávku, je podľa nich priveľmi natiahnutá. Jesenná časť by mala trvať až do prvých decembrových dní a jarná časť sa začne už v polovici februára. „Chceme sa prispôsobiť aj iným porovnateľným súťažiam. Infraštruktúra našich štadiónov sa výrazne zlepšila, nemáme už také problémy s kvalitou ihrísk, už majú skoro všade vyhrievané trávniky, to nám umožní, aby sme zimnú prestávku skrátili,“ vysvetlil šéf ÚLK.

Pôvodne mala súťaž vrcholiť 33. kolom 28. mája, ale skončí sa o týždeň skôr, 21. mája, aby sa mohla začať príprava reprezentácie na finálový turnaj ME.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #Únia ligových klubov #MFK Skalica