Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otázka dňa v Zlatých Moravciach: Zostane Tawamba?

V Zlatých Moravciach deň pred štartom jarnej časti ligy riešia otázku: zostane Tawamba?

24.02.2016 19:00
Léandre Gael Tawamba Kana Foto: ,
Léandre Gael Tawamba Kana v drese Zlatých Moraviec.
debata

„Absolvoval s nami v podstate celú prípravu, bol na sústredení v Turecku, ale po návrate už s nami netrénuje. Zatiaľ neviem, či s ním môžem rátať,“ vraví tréner Libor Fašiang.

Kamerunský útočník chce zmeniť dres, v uplynulých dňoch bol v Slovinsku. V slovenskej lige vedie tabuľku strelcov, na jeseň dal 11 gólov. Podobný je aj prípad druhého hráča Zlatých Moraviec, Brazílčana de Souzu, ktorý takisto aktuálne opustil tím. Ten si na jeseň pripísal šesť gólov, hoci je obranca. Ak by už na jar táto dvojica v lige nenastúpila, bolo by to pre mužstvo značné oslabenie. Odišlo by mu 17 z 28 gólov.

Problémy v príprave nastali už v jej úvode. ViOn mal začať 8. januára, ale štart sa posunul až o šesť dní, pretože viacerí hráči v tíme mali pravoslávne sviatky. Napriek tomu odohralo mužstvo deväť prípravných zápasov. Tréner si cení najmä 15-dňové sústredenie v Turecku v prvej polovici februára. „Mali sme dobré podmienky na prípravu na výborných terénoch, odohrali sme tam aj štyri stretnutia s kvalitnými súpermi – Vojvodinou Nový Sad, Kajratom Almaty, Atyrau a Borisovom. Vo všetkých sme remizovali,“ informoval Fašiang.

Kto z nových hráčov sa stane posilou, ukáže podľa neho až čas. „Prišli hráči, ktorí majú skúsenosti z ligy, je to pre nich reštart kariéry, uvidíme, ako sa chytia. Majú predpoklady, aby hrávali v základnej zostave, ale bude to na nich,“ zdôraznil tréner.

V Zlatých Moravciach, v komplikovaných ekonomických podmienkach, začali súťaž najmä s cudzincami, s ktorými nastupoval pravidelne iba kapitán Orávik, ale v už priebehu jesene dostali väčší priestor aj slovenskí futbalisti. Tento trend by sa mal prejaviť aj na jar, všetci hráči, ktorí klub už opustili, boli legionári.

Podľa Fašianga sa klub chce vyhnúť problémom so záchranou. „Momentálne máme nejaký bodový náskok, ale stačia dve prehry a situácia sa môže zdramatizovať. Každý chce vyhrávať, skončiť v lige čo najvyššie. Ak sa nám podarí postúpiť v tabuľke vyššie, budeme spokojní,“ tvrdí Fašiang.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #FC ViOn Zlaté Moravce #Léandre Gael Tawamba Kana