Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín udržal Bera a ide za druhým titulom

Trenčianski futbalisti už na jeseň urobili dosť pre splnenie cieľa, ktorým je obhajoba titulu. Jar odštartujú zápasmi s dvoma najväčšími súpermi v rozpätí troch dni - v sobotu privítajú Slovan a najbližší utorok sa predstavia v Žiline.

24.02.2016 20:00
MŠK Žilina, AS Trenčín, Milan Škriniar, Matúš... Foto: ,
Matúš Bero z AS Trenčín v súboji proti Žiline. Trenčania sa na jeho služby budú môcť spoľahnúť aj na jar.
debata

Ak tieto súboje zvládnu, urobia výrazný krok k zisku druhého titulu – už teraz majú o sedem bodov viac ako bratislavský tím a o pätnásť viac ako žilinský.

„Tento ročník je pre nás extrémne zaujímavý a máme ho nad očakávanie dobre rozbehnutý,“ zdôraznil generálny manažér AS Róbert Rybníček. „Prvý raz sme v pozícii jesenného lídra. Bude to pre nás nová skúsenosť, uvidíme, ako sa s touto situáciou vysporiadame, pre každého súpera bude úspech s nami cenným skalpom. Chceme obhájiť titul a zabojujeme aj v Slovenskom pohári.“ Podľa neho je dôležité, že po viacerých odchodoch hráčov, sa podarilo udržať latku výkonnosti. V zime odišiel len Čögley do Bohemiansu Praha a Wesley do FC Bruggy. Za Brazílčana získal klub milión eur. „Ešte za vyššiu sumu odišiel predtým Fanendo Adi a Kubík,“ potvrdil Rybníček. Klub udržal (spolu s Van Kesselom) najlepšieho strelca Bera, o ktorom sa takisto hovorilo v súvislosti s odchodom. Hlavnou posilou sa stal skúsený Rakúšan Maierhofer, ktorý prišiel z anglického FC Millwall a v kádri sa objavili aj dvaja čínski futbalisti.

„Chceli sme odohrať v príprave zápasy s kvalitnými súpermi. To sa nám podarilo na krátkom sústredení v Česku, kde sme si zmerali sily so špičkou českej ligy. Aj na sústredení v Turecku sme narazili na dobrých súperov. Len konfrontácia s nimi nás môže posúvať dopredu. Som spokojný, že vyznela pre nás dobre. Musíme však ešte pracovať na finálnej fáze,“ zdôraznil tréner Martin Ševela. Trenčín odohral v príprave 12 stretnutí (7–3–2). Tréner doplnil, že sa pokúšal utvárať aj tlak na hráčov, aby boli pripravení na náročné ligové zápasy. „Tie ukážu, ako na tom sme,“ dodal.

Popri športových výsledkoch zostáva pre Trenčín jasnou prioritou výstavba nového štadióna a zlepšenie celkovej infraštruktúry. „Proces budovania štadióna beží podľa plánu. Na začiatku roka sme odovzdali projektovú dokumentáciu, ak všetko pôjde hladko, koncom marca by sme mohli dostať územné rozhodnutie a začne sa proces stavebného povolenia. Výstavbu by sme mohli spustiť koncom roka,“ vysvetlil Rybníček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga #Matúš Bero