Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pecko: Príprava je nutné zlo, ale budeme sa usmievať

Ružomberskí futbalisti absolvovali v zime kondičný pobyt v Liptovskom Jáne, herné sústredenie v Turecku a zápasový výjazd do Čiech.

23.02.2016 18:30
mfk ružomberok, pavol masaryk Foto: ,
Pavol Masaryk ešte v drese Ružomberka. Cez zimu putoval do Skalice.
debata

"Príprava, to je nutné zlo, zvlášť zimná, lebo je dlhá. Aká však bola, ukážu až majstrovské zápasy. Verím, že po skončení sezóny sa budeme usmievať,“ uviedol tréner MFK Ladislav Pecko. Káder vystužili skúsený gólman Hajdúch, ktorý pred desiatimi rokmi bol pri ružomberskom double a dvaja muži do ofenzívy Gál-Andrezly (z Podbrezovej) a Kučera (hosťovanie z Vlašimu). Na druhej strane sa klub rozlúčil s Masarykom (skončenie kontraktu) a Moldavcom Chepetinom (dohoda o ukončení zmluvy).

"Som veľmi rád, že sa na ihrisko vrátil Marek Sapara, pre Ružomberok je to kľúčový hráč. Skutočný kapitán mimo trávnika i na ňom. Všetci si prajeme, aby Markovi vydržalo operované koleno,“ vyhlásil športový riaditeľ klubu Dušan Tittel. Sapara na zatiaľ posledný majstrovský zápas nastúpil 4. apríla 2015 v Zlatých Moravciach, kde sa zranil a musel sa podrobiť plastike krížneho väzu v kolene.

Bolesti v ľavom kolene dlho nepúšťali do plnohodnotného tréningu Jakubka. "Martin dobieha, čo zameškal. V priebehu dvoch týždňov by mal byť k dispozícii. Má obrovskú motiváciu, chce sa nominovať na EURO do Francúzska,“ podotkol Tittel.

Konkrétne ciele pod Čebraťom nestanovili, mužstvo sa však chce odpútať z ôsmej pozície. "Súčasné postavenie v tabuľke neodzrkadľuje kvalitu kádra a podmienky, ktoré majú hráči utvorené. Keď sme s Lacom Peckom prišli do Ružomberka, tím bol po siedmich kolách jedenásty bez výhry. Už vtedy sme sa zhodli, že má na prvú šestku. Čo najďalej sa pokúsime dostať v Slovnaft Cupe, kde sme vo štvrťfinále,“ uviedol o ambíciách Tittel.

Tento týždeň sa hráči a realizačný tím sťahujú do nových moderných priestorov vo východnej tribúne. Ide o ďalšiu etapu v procese modernizácie ružomberského stánku. "Ešte nás čaká inštalácia turniketového systému, riešime tiež vstupy na štadión a pred nami je aj výmena umelej trávnatej plochy,“ načrtol generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis. Celková hodnota investície dosiahne čiastku 1,9 milióna eur, z toho milión dostal klub z vládneho balíčka určeného na modernizáciu a rekonštrukciu štadiónov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Ladislav Pecko #Fortuna liga