Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Podbrezovej bolo Fabuľovi ľúto len za jedným hráčom

Zo soboty na nedeľu napadlo v Podbrezovej desať centimetrov snehu, ale tréner Marek Fabuľa verí, že to jarný štart súťaže, v ktorom doma privítajú Senicu, neohrozí.

22.02.2016 10:00
vss košice, marek fabula Foto: ,
Marek Fabuľa.
debata

„Máme moderné technológie na vyhrievanie ihriska, verím, že pripravíme kvalitné ihrisko. Urobíme maximum, aby sme dobre naštartovali, potom nás totiž čakajú náročné zápasy s prvou štvorkou tímov,“ zdôrazňuje tréner podbrezovských futbalistov.

Uplynulý víkend jeho zverenci už nehrali zápas, generálkou bol víťazný zápas so Žiarom nad Hronom (3:2) pred vyše týždňom. „Rozhodli sme sa posledný víkend už nehrať, podobný model som uplatňoval aj v predchádzajúcich tímoch v Prešove či Košiciach, osvedčilo sa nám to,“ dodáva.

Pred rokom mali Podbrezovčania pred jarným štartom futbalovej ligy výhodnejšiu pozíciu. Vtedy nováčikovi patrilo 8. miesto a 21 bodov, teraz získal tím na jeseň o osem menej. Aj preto ho čaká náročná úloha – boj o prežitie v súťaži. „Sme si vedomí toho, že jar bude enormne náročná. Ani jedno mužstvo nespalo, to však platí aj o nás, ideme sa pobiť o účasť v súťaži a veríme, že to zvládneme.“

S prípravou je veľmi spokojný, pochvaľuje si, že vedenie klubu umožnilo mužstvu aj prípravu v Turecku. „V týchto podmienkach to nebolo jednoduché, sme radi, že sme mohli do Turecka vycestovať. Príprava ukázala, že sme na dobrej ceste, teraz to musíme potvrdiť v súťaži a bude všetko v poriadku. Všetko, čo sme v príprave urobili a odohrali, je veľmi dôležité, bez toho by sme nemali šancu zvládnuť na úrovni ani súťaž. Aj prípravné zápasy považujem za dôležité, bez dobrých výsledkov i hry by hráči neverili tomu, čo robíme.“

V mužstve nastali v zime zmeny. V klube sa rozhodli dať postupne priestor aj mladým futbalistom z vlastných zdrojov. Odišli siedmi hráči (rovnaký počet nových pripísali zatiaľ na súpisku), šiestim z nich sa však skončili zmluvy a nespĺňali predstavy klubu. Trénerovi bude ľúto len za Gálom-Andrezlym, ktorý odišiel do Ružomberka. „Doplnením kádra sme sa usilovali utvoriť najmä zdravé konkurenčné prostredie. Každý, kto prišiel by mal zvýšiť kvalitu. Nových hráčov sme vyberali dlhšie, zapadli dobre ľudsky i futbalovo do tímu,“ tvrdí Fabuľa.

ŽP Šport Podbrezová

Po jeseni: 11. miesto
Cieľ: záchrana
Najväčšia posila: Pavol Šafranko
Najciteľnejší odchod: Peter Gál-Andrezly

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #Marek Fabuľa