Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero zostane v Trenčíne aj v jarnej časti. Nie som z toho smutný, vraví

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Matúš Bero dohrá sezónu 2015/2016 v drese úradujúceho majstra a lídra jesennej časti najvyššej súťaže AS Trenčín.

10.02.2016 13:28
Bero, Letič Foto: ,
Zľava: Matúš Bero z AS Trenčín a Bojan Letič z MŠK Žilina.
debata (1)

Hoci sa v súvislosti s týmto talentovaným a univerzálnym hráčom, ktorý môže hrať na viacerých postoch, skloňoval jeho zimný odchod spod Čákovho hradu do kvalitnejšej európskej súťaže, napokon sa tak nestane.

„Už je to uzavreté, na jar zostanem v Trenčíne. Vôbec však z toho nie som smutný. Nejaká šanca tu bola, ale stále mám len 20 rokov (nar. 6. septembra 1995, pozn.) a nevešiam hlavu,“ uviedol Bero pre denník Šport a pokračoval: „Keby som urobil nesprávny krok niekam, kde by som len sedel na lavičke náhradníkov, nemalo by to pre mňa žiadny význam. Ako som vyhlásil viackrát v minulosti, sústredím sa na Trenčín. Chcem AS pomôcť k čo najlepším výsledkom a trofejam v lige i pohári.“

Rodáka zo Zamaroviec o. i. krajín „zamerali“ aj v metropole Česka. O Bera prejavili interes pražské kluby Slavia a najmä Sparta. „Matúš je jeden z futbalistov, ktorého na Slovensku sledujeme. Určite je to veľmi zaujímavý hráč. Páči sa mi na ňom, že je gólový, strašne silný, nebojí sa ísť v šprinte do vápna, kde sa dokáže presadiť, okamžite sa vracia späť. Pracovitý chlapec. Vieme o jeho nedostatkoch, trápi ho krátka prihrávka, občas produkuje straty pod takom. Určite je to však futbalista s veľkou budúcnosťou,“ nedávno charakterizoval slovenského stredopoliara tréner druhého tímu jesennej časti Synot ligy AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný. V médiách sa objavila informácia, že prekážkou pri transfere trenčianskeho hráča môže byť suma jeden milón eur, ktorú AS žiada.

Matúš Bero, ktorý vlani koncom októbra podpísal s Trenčínom novú zmluvu na tri roky, je s 10 gólmi spolu s klubovým spoluhráčom Ginom van Kesselom druhý najlepší strelec jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy, vedie Léandre Gael Tawamba Kana zo Zlatých Moraviec s 11 presnými „trefami“. V uplynulých dňoch sa hráči AS pod vedením trénera Martina Ševelu pripravovali na hernom sústredení v Turecku, z ktorého sa vrátia v stredu večer. „Odohrali sme tu niekoľko ťažkých zápasov. Ukázali nám naše slabe stránky, zároveň sme si potvrdili tie silné. Sústredenie v krajine ‚polmesiaca‘ hodnotím kladne. Mali sme možnosť pripravovať sa na kvalitných prírodných trávnikoch vo výborných podmienkach,“ poznamenal ďalej Bero, ktorý sa vo víkendovom víťaznom dueli proti rumunskej Steaue Bukurešť (1:0) ľahšie zranil a už po jedenástich minútach opustil trávnik.

„Som v poriadku. Nie je to nič vážne. Mám narazenú kosť na ľavom boku. Tento hendikep by ma nemal vyradiť z tréningového procesu. Cítil som bolesť, nechcel som to radšej siliť. Moje striedanie bolo viac-menej preventívne,“ uviedol. Matúš Bero nenastúpil v utorkovom záverečnom dueli AS Trenčín proti slovinskému klubu NK Maribor (prehra 0:1, pozn.) v rámci sústredenia v Turecku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Matúš Bero