Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnave sa upísal bývalý Žilinčan. Na lavičke zostáva Hucko

Ivan Hucko povedie futbalistov Spartaka Trnava aj v jarnej časti sezóny najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

14.12.2015 15:20
Krajník, Bello Foto:
Babatounde Bello vo farbách Žiliny.
debata

Minulý týždeň ešte nebolo isté, či 50-ročný bratislavský rodák bude sedieť na lavičke „andelov“ aj po zimnej prestávke. Napokon sa všetko vyriešilo a s vedením podpísal nový kontrakt na šesť mesiacov s ročnou opciou. Kompletné zloženie realizačného kádra bude známe neskôr.

Trnavčania v pondelok predstavili už aj prvé zimné posily. Sú nimi devätnásťročný pravý obranca Andrej Kadlec zo Žiliny a beninský stredopoliar Babatounde Bello, ktorý svojho času tiež hájil farby MŠK. Teraz prichádza z Frýdku-Místku. Kadlec bol členom slovenskej reprezentácie do 17 rokov, zahral si na ME 2013 tejto vekovej kategórie. Figuroval tiež v národných výberoch do 18 a 19 rokov. Na konte má zatiaľ deväť ligových štartov. „Ako hráč cítim, že pre svoj rozvoj potrebujem zmenu. Keď prišla ponuka z Trnavy, neváhal som. Je to motivácia a nová výzva. Chcem sa popasovať o post pravého beka,“ cituje Kadleca portál spartak.sk.

Bello je známym menom na slovenských trávnikoch, v Žiline pôsobil osem rokov. Po odchode zo severu Slovenska zamieril do Jihlavy a naposledy hosťoval v druholigovom Frýdku-Místku. „Môžem povedať, že sa fakt veľmi teším na návrat do slovenskej ligy. Budem si obliekať dres Spartaka, ktorý patrí medzi najlepšie kluby na Slovensku a má najlepších fanúšikov v krajine. Viem, ako si Trnava momentálne počína v tabuľke. Klubu chcem pomôcť prepracovať sa do Európskej ligy a v ďalšej sezóne zabojovať o čelné pozície,“ vyjadril sa Bello.

Z trnavskej kabíny odišlo po jesennej časti až osem hráčov – vedenie ukončilo spoluprácu s brankárom Bojanom Kneževičom, obrancami Ľubošom Hanzelom, Patrikom Čarnotom, Marekom Janečkom, útočníkom Jakubom Vojtušom, Harisom Harbom, stredopoliarmi Niarém Benogom a Josém Davidom Casadom.

Cieľom Spartaka Trnava bude prebojovať sa do pohárovej Európy. „Z toho budeme vychádzať,“ povedal Hucko a objasnil nákupnú politiku klubu: „Kupovať hráčov nie je ako zháňať tovar v obchode. Možností je vždy viac na oboch stranách, aj hráči majú svoje alternatívy. Budeme sa snažiť dotiahnuť posilnenie kádra do stavu, aby sme boli spokojní. Rátame aj s tým, aby sa mladí hráči posunuli hore. Uvidíme, ako sa prejavia v mužskom futbale. Najradšej by sme boli, keby sa ukázali v dobrom svetle a mohli sme ich zapracovať.“

Trnavčania prezimujú na 6. mieste tabuľky Fortuna ligy s 28 bodmi. Na lídra klasifikácie a úradujúceho majstra AS Trenčín majú odstup 20 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ivan Hucko #Babatounde Bello
Načítavajú sa športové výsledky...