Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niektorých hráčov som nespoznával, tvrdí tréner Horný

Vybojoval so Skalicou postup do najvyššej futbalovej súťaže, ale v lete sa s funkcionármi na ďalšej spolupráci nedohodol.

30.11.2015 17:00
štefan horný, mfk skalica Foto:
Vedel som, do čoho idem. Škoda, že ma nezavolali o mesiac skôr, tvrdí Štefan Horný.
debata

Zavolali ho hasiť situáciu po 14. kole, ale ani on sa v nasledujúcich štyroch stretnutiach výhry nedočkal a jeho tím bude zimovať na poslednom mieste. Skúsený tréner Štefan Horný (58) však verí, že situácia nie je stratená.

Po návrate do Skalice ste si zatiaľ veľa radosti neužili…
Vedel som, do čoho idem. Škoda, že ma nezavolali o mesiac skôr, keď bola takisto reprezentačná prestávka. Na robotu bolo málo času. Mužstvo sa po takej sérii ťažko prebúdza, niektorých hráčov som nespoznával.

Ako hodnotíte posledné účinkovanie na skalickej lavičke?
Vrátil som sa pred zápasom v Podbrezovej, s tímom som bol dva dni, hľadal som nejaké alternatívy, zostavu. V Trnave sme viedli, ale po prestávke sme to nezvládli, nedokázali sme podržať loptu. V Zlatých Moravciach sme odohrali výborný polčas, opäť sme viedli, ale prišli sme už po necelej polhodine o vylúčeného Konečného a potom inkasovali tri góly.

Naposledy ste hostili Slovan, favorit nehral najlepšie, ale bol nad sily mužstva. Verili ste, že môže niečo uhrať?
Neboli sme lepší, ale hrali sme s ním celkom vyrovnanú partiu, podali sme zodpovedný, bojovný výkon. Dostali sme lacné góly. Samozrejme, vyššia kvalita bola na strane Slovana. Keby vyhral v predchádzajúcom zápase v Trnave, bola by možno aj naša situácia jednoduchšia. Naháňa však Trenčín, nemohol si u nás dovoliť zaváhať.

Je teraz mužstvo silnejšie ako v závere druholigovej súťaže, keď ste s ním postúpili?
Zostalo v ňom desať hráčov z môjho obdobia, desať je nových. V klube spočiatku vládla nováčikovská eufória, mužstvo prvé dva zápasy vyhralo. Potom však – musím to povedať tak – padlo na hubu. Každý tréner má svoju predstavu, niektorí hráči, ktorí by u mňa hrali, u predchádzajceho kouča nedostávali šancu. Vrátil som sa po štyroch mesiacoch, mužstvu chýbala športová forma a veľkú úlohu už hrala psychika. Bolo to obdobie, v ktorom môžete položiť na stôl akékoľvek peniaze a povedať hráčom, že sú ich, ak vyhrajú, a predsa to nejde. Musíme sa zasa naštartovať, ale aj získať posily.

Už máte vytypovaných hráčov, ktorí by mali prísť do Skalice?
Uvažujeme o tom, ale nie je jednoduché v tejto situácii získať hráčov, ktorí budú prínosom. To, čo stačilo v druhej lige, je v prvej málo. Chýba nám rozdielový hráč, akým je napríklad v Zlatých Moravciach Tawamba či Orávik. Zmeny určite budú. Aj opačným smerom, niektorí hráči budú musieť káder v zime opustiť. U mňa mená nerozhodujú, dôležitá je výkonnosť a prístup. O tom všetkom však budeme hovoriť až po jeseni, už v piatok nás čaká Myjava.

Myjavčanom sa v uplynulých kolách opäť darilo. Veríte si?
Trúfali sme si aj proti Slovanu, trúfame si aj s Myjavou. Je jasné, že jej postavenie v tabuľke je lepšie ako naše, ale aj ona už mala slabšie obdobie. Je to derby, ak podáme zodpovedný výkon, nie sme bez šance. S každým sa dá hrať a aj vyhrať.

Je v silách Skalice zachrániť sa?
Súťaž je len kúsok za svojou polovicou, nemôžeme to teraz zabaliť. Potrebujeme absolvovať dobrú zimnú prípravu, oživiť káder a budeme bojovať ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #MFK Skalica #Štefan Horný
Načítavajú sa športové výsledky...