Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava ide do Žiliny. V lige tam nevyhrala štyri roky

Viac ako štyri roky čakajú trnavskí futbalisti na ligové víťazstvo v Žiline. Naposledy tam vyhrali 20. augusta 2011 (1:0) a bolo to tak dávno, že zo súčasného kádra nebol vtedy na ihrisku nijaký hráč. Trnavčania by radi v šlágri 18. kola najvyššej súťaže túto nepriaznivú bilanciu zlomili.

27.11.2015 10:00
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Oba tímy v uplynulých dvoch rokoch využívali výhodu domáceho prostredia. Spartak v prvom súťažnom stretnutí na novom štadióne zdolal na konci augusta Žilinu 2:0, hosťom zápas nevyšiel a podali slabý výkon. Doma však v dvoch predchádzajúcich stretnutiach trnavský tím zdolali a pred dvoma rokmi sa zrodila pod Dubňom bezgólová remíza. Trnavčania nestrelili ligový gól v Žiline už dlhých 276 minút.

Zverencom trénera Adriána Guľu sa v posledných týždňoch príliš nedarí, nielenže sa im v tabuľke vzdialili dve mužstvá nad nimi, ale už sa na nich doťahujú aj tímy za ich chrbátom. Nemôžu si dovoliť straty, pretože by ich už v sobotu mohli preskočiť Myjavčania a bodovo sa im vyrovnať ich sobotňajší súper.

„Verím, že mužstvo sa na Žilinu dobre pripraví,“ vraví trnavská opora Martin Mikovič, ktorá pre zranenie členka v zápase nenastúpi. „V našej lige môže každý zdolať každého. Zápasy s týmto súperom bývajú vybičované, Žilina má v tíme mladých, šikovných chalanov, platí na nich agresivita, nesmieme im dať priestor.“

Tri posledné tímy tabuľky sa v tomto kole predstavia doma. Už v piatkovej predohrávke Podbrezová privíta Dunajskú Stredu. Domáci majú svojmu súperovi čo oplácať, pretože v prvom vzájomnom súboji aktuálnej sezóny schytali na Žitnom ostrove debakel (1:5). Musia si dať pozor najmä na kanoniera Szarku, ktorý im dal v siedmom kole štyri góly. Podbrezová nepatrí ani doma k úspešným mužstvách, ale ak by dokázala nad DAC vyhrať, Skalica bude definitívne zimovať na poslednom mieste tabuľky.

Skaličania hostia Slovan a sú jediným mužstvom súťaže, ktoré ešte na vlastnom štadióne nevyhralo. Jediné víťazstvo, ktoré majú evidované v domácej tabuľke, vybojovali ešte v júli v dočasnom domove v Senici…

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Spartak Myjava
Načítavajú sa športové výsledky...