Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Slovana: Čakám boj do posledného kola

Po uplynulom kole najvyššej futbalovej súťaže má AS Trenčín na čele tabuľky už deväťbodový náskok pred Slovanom Bratislava.

23.11.2015 17:30
Slovan Milinkovič Foto:
Marko Milinkovič.
debata (3)

Belasí sú aktuálne jediným mužstvom, ktoré by mohlo obhajcu titulu ešte v druhej polovici súťaže ohroziť (do jej konca zostáva 16 kôl). Kapitán Slovana Marko Milinkovič (27) tvrdí, že jeho tím sa ešte nevzdáva.

V derby v Trnave ste získali len bod. Považujete remízmu za spravodlivú?
Podľa mňa spravodlivá nebola, s bodom sme nespokojní. Šance mali obe mužstvá, ale my sme ich mali viac a väčšie. Už v druhej minúte išli dvaja naši hráči na súperovho brankára, bola to čistá šanca, ale gól z toho nebol. Aj neskôr sme si ich zopár vypracovali, škoda, že sme nijakú nevyužili.

Prečo nepadol ani jeden gól?
Chýbal nám pokoj v zakončení. A aj trochu šťastia. Dúfam, že najbližšie to bude lepšie.

Na ihrisku bolo aj dosť nervozity, občas sa zaiskrilo. Z čoho to vyplývalo?
To je derby, horúce hlavy, adrenalín. To patrí tiež k futbalu. Oba tímy mali motiváciu, oba chceli vyhrať.

V hľadisku bolo vyše 15-tisíc ľudí, ale len zopár fanúšikov Slovana. Ako to vnímate?
Aj tým, čo prišli, sme vďační za podporu, ďakujem im. A dúfam, že nabudúce ich bude viac.

Trenčín vám po uplynulom kole opäť uniká…
To nás, samozrejme, mrzí. Keby sme využili naše šance, bolo by to o niečom inom. Už sa však musíme pozerať najmä dopredu a koncentrovať sa predovšetkým na náš výkon a na najbližšie zápasy.

Považujete trenčiansky trhák už za rozhodujúci?
Určite nie. Budeme bojovať do konca, je pred nami ešte veľa stretnutí. Čaká nás veľa práce, veríme, že to po zime otočíme. Musíme vyhrávať naše zápasy, pozerať sa najmä na seba, nie na ostatných. Pokúsime sa dobehnúť prvého. Bude to podľa mňa boj do posledného kola.

V nasledujúcom kole sa predstavíte na pôde poslednej Skalice, ktorá na výhru čaká už od druhého kola. Slovan je jasným favoritom…
Na to sa nespoliehame. V dnešnom futbale nijaký favorit neexistuje. Máme kvalitu, ale musíme ju potvrdiť na ihrisku. Ani v Skalici nás nečaká nič ľahké, ale pôjdeme tam vyhrať.

Mikovič: Dúfam, že slovanisti si to užili

Oporu Trnavy Martina Mikoviča potešil veľký počet divákov. „Očakával som vysokú návštevu, sledoval som stúpajúci záujem už pred zápasom na internete. Potešil nás. Na derby sa to patrí, škoda, že neprišli aj fanúšikovia Slovana, bolo by to ešte krajšie. Našim fanúšikom ďakujeme a dúfam, že aj slovanisti si atmosféru užili, lebo veľmi ju nezažívajú.“

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marko Milinkovič
Načítavajú sa športové výsledky...