Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC prichádza na Pasienky. Zdvihne návštevu?

663 a 821. To sú počty divákov na posledných dvoch domácich zápasoch futbalistov Slovana Bratislava proti Zlatým Moravciam a Podbrezovej.

23.10.2015 08:00
pasienky, futbal, slovan spartak, trávnik, Foto: ,
Smutný pohľad na prázdne Paisenky.
debata

Návštevy na zaplakanie. Zajtra zavíta do Bratislavy DAC Dunajská Streda, jeho fanúšikovia chodia vo vyššom počte aj na stretnutia na súperových ihriskách. Zdvihne šláger 14. kola padajúci záujem na Pasienkoch?

Viac divákov by mohli prilákať aj zlepšené výkony bratislavského tímu, ktorý sa vďaka ním vytiahol na druhé miesto v tabuľke. Organizátori upozorňujú domácich fanúšikov, že vchody od Trnavskej cesty (Kaufland) budú uzavreté a vpustia cez ne len divákov hostí.

Slovan zvládol v týždni náročný zápas v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe, keď vyhral na pôde druholigovej Nitry 3:2, ale tréner Nikki Papavasiliou nebol s výkonom a prístupom spokojný.

„Nemôžeme meniť nasadenie v zápasoch podľa toho, či ide o ligu alebo pohár, musíme mať vždy rovnaký prístup. Napokon môžeme byť radi, že sme postúpili,“ vyhlásil cyperský kouč.

DAC naposledy nevyšiel zápas v Trnave, kde podľahol 0:2. Tréner Tomislav Marič očakáva v Bratislave ťažký zápas s lepším koncom. "Slovan sa po náročnom vstupe do sezóny dostal do výbornej formy, v poslednom čase hrá veľmi dobre. Ideme však ďalej vlastnou cestou a chceme pokračovať v tom, čo sme začali v Trnave. S jedným malým rozdielom – musíme strieľať góly, lebo len tak máme šancu bodovať,“ vyhlásil v rozhovore na klubovej stránke Marič.

Verí opäť v podporu fanúšikov. Mimochodom, ich posledný súboj na novom trnavskom štadióne videlo vyše 10-tisíc divákov. "Máme fantastických fanúšikov, aj v Trnave nám pomáhali, vytrvalo nás hnali vpred. Očakávam, že aj do Bratislavy nás odprevadia vo veľkom počte a my spravíme všetko pre to, aby sme ich potešili.“

Na začiatku sezóny sa zápas na Žitnom ostrove pred šesť a pol tisíc divákmi skončil nerozhodne (1:1). Naposledy sa dunajskostredský tím predstavil v Bratislave v minulom ročníku a vyhral 1:0. Bola to jediná výhra nad Slovanom, odvtedy čo sa DAC vrátil do najvyššej súťaže. Zo siedmich zápasov tri vyhrali Bratislavčania a tri sa skončili nerozhodne – vždy 1:1.

Kolo otvorí dnešný večerný zápas v Trnave, kde privítajú Ružomberok. Trnavčania vyhrali doma tri zápasy za sebou a v tejto sérii chcú pokračovať. Ružomberčania naposledy podľahli doma Senici (0:1), ale v uplynulých desiatich ligových zápasoch to bola len ich druhá prehra. Aj naposledy v zápase vonku získali tri body – zvíťazili v Skalici (1:0).

Program 14. kola
Dnes 18.00 Trnava – Ružomberok (Slovaksport), sobota 17.00 Trenčín – Zlaté Moravce, Michalovce – Podbrezová, 18.20 Slovan Bratislava – Dunajská Streda (Dajto), nedeľa 14.00 Skalica – Senica, Žilina – Myjava (RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda
Načítavajú sa športové výsledky...