Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina stráca dych. Musí sa vrátiť na pevnú zem. Vittek a Depetris rozhodli

"So Žilinou máme strašidelnú bilanciu, pokúsime sa ju potrápiť," vravel pred súbojom s veľkým favoritom kapitán Zlatých Moraviec Peter Orávik. "Dostali sme predtým od tohto súpera šesť i päť gólov, mali sme z tohto zápasu obavy," priznal po zápase. Strach domáceho tímu bol tentoraz úplne zbytočný.

18.10.2015 16:45
MŠK Žilina, ilustračná foto Foto: ,
Žilinčania v Zlatých Moravciach sklamali. Domov odchádzali s nepríjemnou prehrou 0:4.
debata

Žilina stráca dych. Pozerala sa už zblízka na chrbát vedúcemu Trenčínu, teraz sa zosúva v tabuľke. Doma prehrala s poslednou Podbrezovou (1:3) a ViOn ju uplynulý piatok doma sfúkol nečakane ľahko, keď jej dal v rozpätí šiestich minút tri góly a napokon jej prichystal zahanbujúci debakel (4:0).

„Prehrali sme úplne zaslúžene,“ priznal na rovinu žilinský tréner Adrián Guľa.

ViOn zdolal MŠK po dvoch rokoch, predtým sa tešil 19. októbra 2013 (2:0) a z hráčov, ktorí vtedy nastúpili v stretnutí takisto na domácom štadióne, teraz nehral nik. „Ani vo sne mi nenapadlo, že sa takto môže zápas skončiť. Rozhodol kolektívny výkon, hrali sme dobre v obrane, ale aj dopredu,“ skonštatoval tréner Zlatých Moraviec Libor Fašiang. Na začiatku sezóny, keď ešte nesedel na lavičke mužstva, podľahlo na žilinskom trávniku 1:5. A predchádzajúci zápas týchto súperov na pôde Zlatých Moraviec sa skončil žilinským triumfom 6:1…

Fašiangovi zverenci sa po tejto senzácii začínajú tlačiť do stredu tabuľky a naprávať zlý štart do súťaže. Strelili v doterajšom priebehu pomerne veľa gólov, len tri prvé mužstvá ich dali viac. „Pre nás je toto víťazstvo povzbudením do ďalšej časti súťaže,“ dodal tréner.

Podľa Guľu podalo jeho mužstvo naivný výkon, hráči boli neistí v obrane a sterilní v útoku. Pripomína, že jeho tím sa musí veľmi rýchlo vrátiť nohami na pevnú zem. „Pre nás je rozhodujúca tvrdá práca,“ zdôraznil.

Šlágre rozhodli strelci Vittek a Depetris

Šlágre 13. kola rozhodli uplynulú sobotu vyhlásení strelci Róbert Vittek a David Depetris. Obaja dali po dva góly a stačili ich mužstvám na víťazstvá.

V priamom súboji o druhé miesto boli úspešnejší futbalisti Slovana Bratislava. Vyhrali na Myjave a vrátili svojmu súperovi prehru z úvodu sezóny na Pasienkoch (0:1). Ich cyperský tréner Niki Papavasiliou vyzdvihol najmä výkon v obrane, ale belasí mohli vyhrať aj vyšším rozdielom. Sám Vittek okrem dvoch pekných gólov mal aj ďalšie šance. „Chceli sme sa odpútať v tabuľke od Myjavy a aj Žiliny, využiť jej zaváhanie, sme spokojní,“ vravel Vittek.

Myjavčania sa po dvoch prehrách zosunuli na štvrtú priečku tabuľky. „Stretnutie so Slovanom rozhodol dôraz v šestnástkach. Z našej strany bol nedostatočný,“ hodnotil myjavský kouč Norbert Hrnčár.

Viac ako desaťtisíc divákov sledovalo zápas v Trnave, domáci Spartak hostil Dunajskú Stredu. Zo Žitného ostrova pricestovalo na nový trnavský štadión viac ako šesťsto divákov, ale odchádzali sklamaní nielen z prehry, ale aj z výkonu svojho mužstva.

O víťazstve Trnavčanov nad DAC rozhodla jesenná posila domácich. Bývalý kráľ ligových kanonierov, Argentínčan Depetris, si pripísal ďalšie dva góly po návrate do slovenskej ligy a už je najlepším strelcom trnavského tímu. Trnavčania začali zle a pomohol im až vedúci gól.

V Trnave bolo v týždni dusno, mužstvo vypadlo v pohári po slabej hre v Košiciach a dostalo pokutu 6000 eur. V lige sa však pomaly ťahá vyššie v tabuľke, najmä vďaka štyrom ligovým víťazstvám po sebe. „Museli sme sa po výkone v Košiciach zobudiť bez ohľadu na to, či by sme dostali pokutu alebo nie,“ pripomenul Depetris.

Tréner Spartaka Ivan Hucko nedávno vyhlásil, že by chcel, aby jeho zverenci vyhrali všetky zápasy, ktoré hrajú teraz doma. Dovedna ich bude sedem za sebou a tri už zvládli a vybojovali si v nich po tri body. V aktuálnej domácej sérii ich čaká ešte Ružomberok, Senica, Skalica a Slovan Bratislava.

V Trenčíne sa hralo prvý raz v tomto ročníku bez divákov. Disciplinárna komisia SFZ potrestala domáci klub za výtržnosti divákov v zápase so Žilinou minulý mesiac. Majster sa tentoraz dosť natrápil, kým zdolal Podbrezovú. Nevyužil viaceré šance (trafil aj tri razy do žrde) a o jeho výhre rozhodol až Matúš Bero štvrťhodinu pred koncom za stavu 1:1. Mladý futbalista si pripísal deviaty gól v sezóne a vedie tabuľku kanonierov súťaže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FC ViOn Zlaté Moravce
Načítavajú sa športové výsledky...